miercuri, 30 decembrie 2020

☀️🌿 ÎN PRAG DE AN NOU 2021. ROMÂNIA, singură acasă? NU, ROMÂNIA LA EA ACASĂ!


Un salut din inimă în jurul lumii…

Dragi prieteni consângeni, vizitatori ai paginii mele, membrii ai Grupului nostru și ai Blog-ului nostru, precum și cei care citesc “clandestin”pe ascuns, fie de frică, fie că sunt în “exerciţiul funcţiunii”!
 😉 

Anul Nou bate la ușă, ne îndreptăm cu pași grăbiţi dar plini de speranţă și poate cu nerăbdare.

Unii vor trece pragul cu zâmbetul pe buze, alţii vor “sări” pragul cu nerăbdare, alţii vor “aluneca”, iar alţii se vor lăsa “duși” în virtutea inerţiei…

VĂ MULŢUMESC FRUMOS pentru că mă urmăriţi aici pe fb, că împărţiţi cu mine, cu noi, necazul, dar și multele bucurii precum și mândria de a aparţine acestui Neam strălucit al nostru, Neamul Pelasgo-Getic!

Mulţumesc de asemenea prietenilor străini de neamul nostru, care mă susţin, care iau şi ei parte activ la tot ce este legat de noi, care îmi apreciază articolele, temele precum și muzica noastră românească! Vă mulţumesc frumos!

Salutări, multă lumină și multă iubire NEAMULUI NOSTRU, fraţilor noștri de sânge pierduţi pe poteci străine, uitaţi, abandonaţi, despărţiţi de noi și dezbinaţi de istoria mincinoasă actuală. Nu sunteţi singuri! SĂ NE TRĂIŢI, FRAŢILOR! TRĂIASCĂ NAŢIA!

Vreau să cred că totul se va schimba în curând în BINE pentru noi, că vom fi din nou împreună, așa cum au fost, și așa cum au dorit și pentru care au luptat și au murit, Străbunii noștri!

Puteţi să vă închipuiţi CUM AR FI dacă toţi Românii din toată lumea, toată Naţia noastră Pelasgo-Getică, s-ar UNI? Așa cum a fost în timpuri îndepărtate, dar neuitate, timpuri de Glorie și bunăstare a Strămoșilor noștri, timpuri în care am fost admiraţi și respectaţi până și de dușmanii noștri!

Puteţi să vă închipuiţi acest lucru? Eu pot să-mi închipui aceasta, chiar foarte clar!
EU AM UN VIS! Și nu este numai al meu…

Suntem un popor primordial, noi suntem poporul ales, un popor frumos, de o inteligenţă sclipitoare, cel mai înţelept și pașnic popor. Un popor drept, binevoitor, bun ca pâinea caldă, foarte iertător, cinstit, modest… atribute moștenite de la Străbunii noștri legendari, Pelasgo-Geţii.
Este atât de înălţător să fim urmașii lor!

Da, O LUĂM DIN NOU DE LA CAPĂT, asta o facem de zeci de milenii, și avem tot timpul din lume pentru ca noi suntem NEMURITORI!

Iubiţi-vă Strămoșii, Glia, Ţara, Neamul și familia, asta este tot ce avem mai scump!

LA MULŢI ANI TUTUROR, vă doresc tot binele din lume! Vă îmbrăţișez pe toţi cu mult drag!

Sănătate, realizări, belșug, liniște sufletească, iubire și Lumină! PACE nouă!

Deschideţi-vă inimile, deschideţi Poarta SOARELUI nostru ancestral! Se va face Lumină!

Cum spun Strămoșii noștri: NIASCHARIAN - Să Renaștem!

🍷LA MULŢI ANI, DRAGII MEI! La Mulţi Ani România de peste tot! 

Autor: Carmen Pankau





marți, 29 decembrie 2020

💥🌲🐺 SCRISOARE DESCHISĂ ADRESATĂ TUTUROR ROMÂNILOR CU INIMĂ ŞI SUFLET ROMÂNESC, ORIUNDE V-AȚI AFLA


CRĂCIUNUL românesc, străveche sărbatoare a vieƫii, a Luminii, a Soarelui, este o sărbătoare Pelasgo-Getică şi este unică.

Foarte multe dintre sarbătorile, pe care noi le privim astăzi ca sărbatori „creştine“, sunt de fapt o copie cu multe transformări a tradiƫiei noastre multimilenare, pelasgo-getice, încă din Neolitic, tradiƫiile merg pâna acum 7.000 de ani...
Pe atunci, în noaptea de Crăciun se rostogoleau de pe dealuri roƫi aprinse, se aprindeau buşteni - urme ale unor străvechi ritualuri solare…

Să nu uitam niciodată cine suntem! Suntem un popor primordial, capul sus!
Noi, urmaşii Pelasgo-Geƫilor, suntem aici de la Începuturi, am supravieƫuit în graniƫele noastre, zeci de milenii, fără ajutorul nimănui, mereu liberi, şi asa vom supravieƫui şi mai departe, cu sau fără “voia” altora… Noi nu am luat de la nimeni nimic şi nu suntem datori nim
ănui, niciodata!
Neamul nostru Pelasgo-Getic reprezintă cea mai veche şi mai înaltă Cultură de pe Pământ. Limba noastră nu s-a schimbat prea mult până astăzi. Noi păstrăm în continuare limba, portul, obiceiurile şi tradiƫiile strămoşilor noştri de acum 7.000 de ani. Noi ne-am păstrat puritatea genetică, specifică strămoşilor noştri.

Geƫii nu au dispărut, ei sunt împrăştiaƫi peste tot în lume, aşa a fost dintotdeauna. Mulƫi ne-au dezbinat, ne-au trădat, ne-au furat, ne-au luat până şi credinƫa, şi am rămas numai cu SOARELE şi cu Credinƫa ancestrală românească, cu dragostea pentru Patrie şi Neam. Asta nu ne-o poate lua NIMENI, NICIODATA!!!

Avem o ƫară minunată, Paradisul pe pământ, bogată, cu pământ fertil, munƫi bogaƫi, păduri cât vezi cu ochiul, cele mai pure şi cristaline izvoare. Noi trăim acolo unde strămoșii noştri s-au născut.
Suntem peste 8 milioane de suflete româneşti aflaƫi în pribegie, răspândiƫi şi mulƫi goniƫi prin întreaga lume. Suntem mulƫi. Suntem împrăştiaƫi, dar suntem ROMÂNI, şi asta ne unește! Suntem un trup, un suflet, o inimă, un sânge, o suflare, avem o Mamă, să nu uitam asta!
Românul care este Român, rămâne Român, indiferent unde se află, până la capătul vieƫii!
Țara noastră este Pământ sfânt cu un popor binecuvântat. Avem cea mai veche Istorie, avem cea mai veche Cultură, cei mai viteji luptători.
Eroii noştri sunt în ziua de astăzi înmormântați în cutii de carton!!!
Avem o ƫară bogată, dar poporul nostru, bătrânii, copiii şi nepoții noștri trăiesc în sărăcie lucie şi fără părinƫi, care sunt obligați să lucreze printre străini, ca să poată să-şi hrănească familia rămasă acasă. Copiii şi nepoții noştri nu au momentan nici un viitor! Ruşine!!!
Te uiƫi la ceruri şi te întrebi: cum este asta posibil, de ce, până când?
Noi nu am luat niciodată de la nimeni nimic ce nu ni s-a cuvenit, dar am fost întotdeauna invidiați, urâƫi, asaltați, cotropiƫi, fura
ƫi, trădaƫi, denigraƫi, batjocoriƫi, alungaƫi...
Astăzi suntem cotaƫi în „lume“ ca infractori, ca oameni fără valoare şi suntem puși la colƫ!
De cine? Culmea, chiar de cei care ne fură şi în ziua de astăzi t o t u l.

Ni se sfâșie inima, ni se taie respirația de atâta nedreptate, ură, minciună, jaf!

Am uitat să fim Români! A venit timpul să ne ridicăm capetele, să ne amintim cine suntem, să ne ascultăm inimile, să ne adunăm laolaltă şi s
ă ne luăm înapoi ceea ce ni se cuvine. Să ne rescriem singuri propria Istorie!

Tuturor celor cu inimă şi suflet românesc, oriunde v-aƫi afla, precum şi fraƫilor de care suntem despărƫiƫi, le doresc un Crăciun luminos si un An Nou liniştit, cu bucurii şi sănătate!

Îmi doresc să ajungem ceea ce am fost odată, uniƫi într-o ƫară unită, reîntregită, puternică, prosperă, liberă şi demnă.

Fruntea sus ROMÂNE! Noi nu ne plecam în faƫa nimănui!

La Mulƫi Ani Români!

☀️Niascharian! Să renaştem!

Autor: Carmen Pankau






miercuri, 23 decembrie 2020

DA, MAI SUNT OAMENI, NU E TOTUL PIERDUT


Mai trebuie să credem în frumos, în bun, în dreptate. Nu este totul ofilit și mort!

Trecem grăbiţi și nepăsători pe lângă oameni, dar nu îi vedem. Da, mai sunt oameni, dar noi îi ignorăm!

Mass-Media ne-a orbit cu idealuri care nu sunt “ideale”, cu multă culoare, multă gălăgie, sclipici și minciuni. Ne-au ademenit cu fotografii (trucate) și cu filme în care defectele au devenit virtuţi…
Și asta le-a reușit cu bravură, nu degeaba sunt experţi, dar numai docamdată, am început să ne trezim...

Și uite-așa nu numai că am acceptat, ci am și renunţat, și ne-am însușit, de bună voie și nesiliţi de nimeni, să ne debarasăm de obiceiurile și de tradţiile noastre multimilemare, și să adoptăm fără să crâcnim, „maniere“ și obiceiuri care nu ne caracterizează, care nu sunt ale noastre, modele “împrumutate” dar… sunt „moderne“, în pas cu „timpul“…

Am devenit “imuni“ la vechile valori reale și foarte receptivi la minciuna frumos împachetată, la iluzie, căci ceea ce ni se insuflă nu este real.
Unde este respectul de odinioară?
De ce refuzăm să mai gândim cu propriul cap?
De ce aplaudăm aplauzele altora?
De ce ne privim și NU ne vedem?
De ce am încetat să ne iubim, și in toţi vedem numai „concurenţă“?

Așa se face „re-educarea“ în masă, pe plan planetar, totul este pe drumul de a fi uniformizat, să arătăm toţi la fel, să gândim toţi la fel, să fim mici roboţei cuminţi și disciplinaţi, să urmăm benevol ceea ce ni se dictează.

Suntem manevraţi după un sistem bine definit, următoarea fază va fi un chip, care va decide cât mai avem de trait sau dacă ajunge. Acestea există și sunt deja puse în aplicaţie…

Noi am fost în totdeauna PRIMII ÎN TOATE, un model pentru toată lumea, și astăzi suntem copiaţi.
Străbunii noștri, Pelasgo-Geţii, au fost singurii din toată lumea, care au interzis sclavagismul!

Și acum? Ce s-a întâmplat?
De ce ne debarasăm de al nostru pentru ceva iluzoriu, destructiv și fără sens?

Este timpul să analizăm toate acestea cu propria minte, să ne detașăm de ceea ce nu ne face bine, și să ne reîntoarcem la al nostru, la rădăcinile nostre multimilenare.

De ce ne trebuie copia, când NOi suntem ORIGINALUL? Este timpul să ne trezim!

☀️NIASCHARIAN! – SĂ RENAȘTEM!

Autor: Carmen Pankau




marți, 22 decembrie 2020

CHEMARE LA UNITATE


Şi dacă mulƫi dintre voi NU vreƫi să acceptaƫi adevărul, sunteƫi rupƫi de realitate şi vă ascundeƫi capul în nisip ca ştruƫul, nu vă ajută la nimic! Lumea s-a schimbat şi cu cât vedeƫi şi acceptaƫi mai repede realitatea, cu atât mai repede aveƫi posibilitatea să schimbaƫi ceva. Cu capul în nisip este ca şi cum vă acceptaƫi soarta, ce-o fi, o fi!

Din păcate aƫi căzut din nou în capcană, aƫi dat votul cui NU trebuia, unui partid care este finanƫat şi condus din afara ƫării, O NOUĂ PĂCALEALĂ, şi aşa aƫi ajutat la introducerea unui CAL TROIAN!

Urmările sunt foarte grave, se vede deja acum, la scurt timp după „alegeri“, ce se urmăreşte!

Să ne păstrăm capul limpede, să înƫelegem în sfârşit ce se întâmplă în jurul nostru şi cu noi şi să ne alăturăm celor care au înƫeles şi au curajul să o arate şi să o spună.

Să ne gândim CE este de făcut.

Numai ÎMPREUNĂ suntem puternici, NOI suntem majoritatea, cei 99 la sută!

Să aducem copiilor şi nepoƫilor noştri VIITORUL FURAT. Totul este în mâinile noastre, TOTUL depinde de NOI!

Luând poziƫie împotriva nedreptăƫii, hoƫiei, trădării, aşa şi numai aşa, vă puteƫi arăta dragostea de Neam şi de Țara asta multimilenară extraordinară, bogată, admirată şi invidiată de toƫi.

Ce avem de făcut? Într-un singur cuvânt: UNITATE!

SĂ NE REÎNTOARCEM LA PROPRIILE RĂDĂCINI!

☀️Niascharian! Şă renaştem!

Autor: Carmen Pankau

PS: Nu sunteƫi singuri, noi ne avem pe NOI!



duminică, 20 decembrie 2020

PREA PUȚINI…

Avem mult prea puƫini patrioƫi,

prea puƫini cărora le pasă,

prea puƫini care se implică,

prea puƫini care-şi iubesc ƫara,

prea puƫini cei care vor să se sacrifice!


Prea mulƫi demagogi,

prea mulƫi pseudo-patrioƫi,

prea mulƫi egoişti.

prea mulƫi fricoşi,

Curaj aveƫi numai pe fb în spatele tastaturii.

Prea puƫini „bărbaƫi“ dar multe femei curajoase, Amazoane! Dacă merge tot aşa vom reveni din nou la Matriarhat! Bărbaƫii sunt ocupaƫi să se înjure între ei, înjură până şi femeile, fară cel mai mic bun simƫ şi îşi apără cu disperare partidele, femeile îşi apără copiii, familia şi ƫara.

Suntem prea puƫini şi ne-au împărƫit după pături sociale, partide şi religii, ne-au aƫâƫat unul împotriva celuilalt. Am uitat că trebuie să ne slujim Țara şi nu politicienii!

Am uitat că suntem o Naƫiune şi numai UNIȚI vom răzbi aceste timpuri tulburi, apocaliptice!

Avem urgent nevoie de o renaştere spirituală!

☀️NIASCHARIAN! Să renaștem! 

Autor: Carmen Pankau 

PS: Suntem prea puƫini… de ce?







duminică, 13 decembrie 2020

MARIJA GIMBUTAS, ZEIŢELE ŞI ZEII VECHII EUROPE. MITURI ŞI IMAGINI DE CULT.

Lucrarea cercetătoarei Marija Gimbutas, deşi este apărută în anul 1974, scoate în evidenţă aspecte esoterice de pionierat, pentru teritoriul României. Călătoriile sale în marile muzee ale Europei, pe siturile arheologice, participarea la diverse colocvii ştiinţifice de profil etc., îi dă posibilitatea unei analize comparative, identificând astfel graniţele Vechii Europe. Prin studiile sale pertinente autoarea scoate în evidenţă un adevăr istoric de necontestat: Vechea Europă suprapune în cea mai mare parte teritoriul României de astăzi.

Paralelismele culturale ale acesteia au pus în evidenţă continuitatea milenară, aici, a unor comunităţi şi aspecte sociale. Marija Gimbutas are un rol important, alături de alţi arheologi, de a demonstra prin dovezi materiale şi spirituale, existenţa pe teritoriul României, a unor comunităţi înfloritoare, ce s-a aspectat pe criterii culturale de-a lungul timpului, având o continuitate culturală (prin simbolistica ce a fost păstrată până astăzi), care a contribuit ulterior la naşterea unor civilizaţii precum cele din Sumer, Indus, Egipt etc.

Pare îndrăzneaţă idee, însă o mulţime de arheologi, etnografi, antropologi, lingvişti străini din toate timpurile (mai puţin români), recunosc cu nonşalanţă acest adevăr istoric. După spusele acestora, dar şi din noile descoperiri arheologice, această civilizaţie se răspândeşte în cele patru zări, prin migraţii sporadice succesive, dând naştere, la sute şi mii de kilometru, la civilizaţii ce au marcat istoria omenirii. Personal, am întâlnit dovezi materiale, susţinute şi de arheologii italieni, atunci când am efectuat o expediţie în Munţii Alpi din nordul Italiei, în zona Feltre Beluccio, la peste 800 de metri, într-o cavernă. Aici, în urma săpăturilor arheologice, cercetătorii italieni au descoperit ceramică neolitică cu analogii în spaţiul nord, ceramică despre care arheologii susţin că provine din spaţiul nord balcanic, care ulterior, prin intermediul acestuia s-a răspândit până în sudul Italiei. Unde se mai adăugăm studiile Universităţii din Cambridge asupra unor aspecte cu privire la flora şi fauna descrisă în Vede şi Upanisade, prin care singurul teritoriu ce ar corespunde răspândirii acesteia a spaţiul Vechii Geto-României, sau Vechii Europe.

Încă din anii 1970, Marija Gimbutas susţine că multe artefacte din spaţiul carpato-dunărean, au incizate simboluri pictografice arhaice, precursoare a unei scrieri străvechi, scriere care, peste două milenii mai târziu, va apare ca scrierea „sumeriană“ (considerată de unii cea mai veche din lume!). Pe lângă cele de la Tărtăria, jud. Cluj, cunoscute de Marija Gimbutas, ulterior s-au descoperit şi la Perieni, Târpeşti, Karanovo, Isaiia, Parţa, Turdaş etc. Simbolurile erau incizate atât pe tablete din lut ars de tip teracotă, cât şi pe pintadere, statuete, scăunele, fragmente ceramice, funduri de vase ceramice etc. Ecoul unor astfel de descoperiri determină atât pe cercetătorii străini, şi mai puţin pe cei români, să recunoască, în mod vădit, că cea mai veche scriere europeană (şi din lume - n.r. Carmen Pankau) a apărut pe teritoriul României, două un milenii înaintea celei din Sumer.

Descoperirea a numeroase statuete feminine din lut ars, a determinat-o pe Marija Gimbutas să deducă, că pentru neo eneolitic avem de-a face cu o EPOCĂ MATRIARHALĂ. Mai mult, ipotezele acesteia au fost preluate ad-hoc de majoritate acest adevăr istoric. Mai mult ipotezele acesteia au fost preluate ad-hoc de majoritatea arheologilor români, fiind întâlnite în manualele de istorie din perioada comunistă, atât la nivel preuniversitar cât şi la nivel universitar.

Un rol important în munca câmpului (la arat, secerat, transportat produsele etc), dar şi în campaniile dese de vânătoare şi pescuit, la extragerea zăcămintelor de cupru sau la identificarea filoanelor de aur, la prelucrarea pietrei şi a silexului, la construcţia locuinţelor, la ridicarea unor sisteme de apărare defensive împrejurul satului etc, îl avea bărbatul . Am luat în consideraƫie şi studiile etnoarheologice asupra unor populaƫii de aborigieni, din Africa sau Noua Zeelandă, aflate pe o scară de evoluţie aproximativ apropiată pentru acea vreme, unde nu s-a constatat o dominare matriarhală sau patriarhală, ci o repartizare judicioasă a responsabilităƫilor, în cadrul unei familii, între bărbat şi femeie, copii şi bunici. Din existenţa unor artefacte (statuete feminine) aflate într-un număr mai mare în eneolitic, deducem că linia directoare a societăţii ar fi reprezentat-o matriarhatul, aşa cum ulterior, prin descoperirea a numeroase arme din epoca bronzului, s-ar fi schimbat această direcţie spre patriarhat. Conflictele intertribale şi interstatale au existat din paleolitic până astăzi, dar baza societăƫii care a echilibrat orice disensiune a fost familia şi apoi neamul care a preluat tradiƫiile, obiceiurile, credinƫele şi limba. În această direcţie trebuie exemplificat existenţa încă din neolitic a unor reprezentări, atât picturale cât şi statuare a cuplului divin, a familiei (castronul cu cuplul de la Căscioare, reprezentările picturale cucuteniene etc.)

Ideea matriliniară plecată de la existenţa unei mulţimi de zeităţi, trebuie pusă pe seama existenţei unor ipostaze divine, reprezentate diferit, statuar, ca faţete ale multiplicităţii imanente a Marii Zeiƫe Mamă (Geia), văzute doar de unii iniţiaţi ai timpului, într-un anumit moment ca ipostaze ale Dumnezeirii.

Aşadar, lucrarea Marijei Gimbutas, Zeiţele şi zeii Vechii Europe, Mituri şi imagini de cult, oferă multiple faţete ale preistoriei româneşti, un rol important reprezentându-l Marea Zeiţă Mamă, o spiritualitate avansată pentru acele timpuri, pe care omul modern doar o intuieşte pe baza artefactelor descoperite.

Meritul Marijei Gimbutas este acela de a scoate în evidenţă spiritualitatea autentică geto-română „predacică“, ce are o contribuţie majoră în istoria neamului românesc şi în cea a altor popoare dimprejur.

Sursa: Prof. dr. Vicu Merlan-Huşi
Adaptare şi foto: Carmen Pankau








 

 

 

vineri, 11 decembrie 2020

✨MITOLOGIA STRĂVECHE GETICĂ ÎN OPERA EMINESCIANĂ


Mihail Eminescu încorporează mitologia unei Dacii (Geţii – n.r. Carmen Pankau) eterne ce nu cunoaşte timp sau moarte, ce exprimă capacitatea de creaţie spirituală a poporului român, originală, sublimă şi strălucitoare, scrie Romulus Vulcănescu în lucrarea academică Mitologie română.
În creaţia eminesciană, viziunea fascinantă a Geţiei Antice creşte în poemul MEMENTO MORI, de la o idee la getism şi devine poemul giganticelor creaţii cosmice unde omul şi Zeii îşi măsoară forţele la dimensiuni cosmice, a cărei Zee Prometee e Dokia din Tărâmul tinereţii fără bătrâneţe şi al Vieţii fără de moarte al lumii getice.

Opera poetică, creaţie unică a genialului român Mihai Eminescu, este puternic ancorată în mitologia străveche getă de o mare varietate şi originalitate şi anume: legende mitice, basme mitice, mitologia medievală a întemeietorilor Ţarii Româneşti care păstrează legile şi datinile străbune, ca în Scrisoarea a III-a drumul de la un erou mitic la unul legendar, ca în Grui şi Sânger; mitul sacrificării luptătorilor pentru libertatea ţării, protejaţi de semidivinităţi, ca în Horiadele; creionează Geţia Carpatică şi divinităţile zoomorfe ieşite din Pontul Euxin (Marea Neagră - n.r. Carmen Pankau) care se luptă cu duşmanii şi demonii, ca în Rugăciunea unui dac; miturile creaţiei pământului românesc: Mumele pământului, ploii, mării, vântului, iernii, florilor, pădurii,…ca în Genaea – geneza; dar şi poemele mitice:Gemenii, Nunta lui Brig – Belu, Sarmis, Ursitoarele, etc.

LUCEAFĂRUL este una dintre creaţiile de geniu ale savantului poet român Mihai Eminescu, ce pune faţă în faţă energiile cosmice de la inferior la superior, cerurile existenţei, exprimate prin modalităţi poetice neatinse de nimeni pe pământ. Hyperion este parte diferită a energiei astrale faţă de energiile telurice ce aprind veşnicia nefiinţei nu durerea unei vieţi eterne. Rândurilor de vieţi, înmărmuresc măreţ la Eminescu, întru veşnica lor existenţă. Luceafărul luceşte diferit de viaţa pământeană în coloana de lumină. Este absorbit tangenţial în vibraţiile energiei iubirii şi tentat să încalce ordinea cosmică, nevoit a cere ajutor energiilor înalte, aleargând vijelios la Creator, la Părinte, cu rugămintea fierbinte de a fi dezlegat de greul negrei veşniciia nefiinţei.

Dintre energiile pământene numai energiile feminine ale iubirii l-au tulburat. În ruga sa fierbinte doreşte să-i fie luat al nemuririi nimb/ Şi focul din privire, să fie făcut mai puţin strălucitor, să fie trecut într-o formă de energie apropiată de cea a pământenilor pentru O oră de iubire, acolo unde numai omul are acces. De ce Eminescu aduce în atenţie Ora de iubire? Să nu ne amăgim că face apel la cele 60 de minute temporale, ci la întreaga civilizaţie pământeană a Marilor Preotese din lumea matriarhală pacifistă şi creatoare ce-a strălucit în lumea hiperboreenilor.
IUBIREA este cea mai puternică formă de energie. Menţine existenţa în echilibru şi îi dă stabilitate. Energiile iubirii sunt energii fundamentale ale vibraţiilor cosmice pulsate de Centru Galaxiei, prin cele opt direcţii ondulatorii, megaenergii cosmice echilibrate, maginikele păstrate în mitologie – istorie paralelă a geţilor.

Numai Cătălina intuieşte fiorul colosal al atracţiei universale: De dorul lui şi sufletul şi inima se împle şi se cufundă în vibraţia undelor care mişcă valurile-n mare, pe când Cătălin percepe Luceafărul ca fiind strălucitor şi rece, gândind fericirea lor în lume, nu în sferele astrale. Radiaţiile cosmice sunt absorbite de către planeta Pământ prin intermediul Soarelui.

Resursele cosmice ţin în echilibru megaenergiile din octada fundamentală, cunoscute în mitologia română ca fiind Maginikele, adică MAGIILE, asistentele Zânei NIKA similară cu Dokia, columnă a Universului din centrul coloanelor de lumină şi energie dintre Cer şi Pământ.
Zâna Nika, la geţi Dokia, a coordonat misiunea cosmică prin care cele opt megaenergii au dislocat o imensă calotă de pe apoasa Terra şi-au pulverizat-o în Cosmos, făurind atmosfera sau brâul maginikelor, iar în hăurile rămase s-a scurs apa, dezgolind o porţiune de uscat ce a fost numită Pangeea. Aceste magii, megaenergii, veghează mereu la echilibrul existenţei pe Terra şi-s păstrate în datinile şi obiceiurile româneşti, în numele colacilor de: mucenici, bradoşi, veghetori, îngerori, gregori etc.
Iubirea din subconştient este liantul octadei fundamentale. Octogonul este prezent în datinile şi obiceiurile geto-dacice străvechi. Pe Patera de la Pietroasa, Marea Mamă stă în centru ca o columnă pe verticală, iar magiile sale, zânele, o ascultă stând la orizontală, indicând toate direcţiile.
Pe pământ sunt multe energii de tip uman, dar energiile feminine au cote speciale şi mai diversificate de implicare. Luceafărul călătoreşte pe vibraţiile cosmice, atras de energiile iubirii.

În datinile româneşti Rusaliile, Ursitoarele, Şoimanele plutesc între cer şi pământ, se întâlnesc la răscruci de se lasă purtate de vârtejuri, pe căile văzduhului, ard locul unde poposesc. Luceafărul cere să se nască din păcat, conştient de inferioritatea energiilor pământene în raport cu cele cosmice, cât şi de faptul că fiecare dimensiune cosmică are legităţile sale, iar noi, geţii, ştim că există 9 ceruri şi nu ne-am dezlipit de ele, aşa cum ne învaţă iniţierea getică.
Omul se naşte din păcat fiindcă Pământul este o formă de energie inferioară şi nu pentru că suntem noi, oamenii, vinovaţi de această ierarhie a Universului energetic. Tinereţea fără bătrâneţe este viaţă veşnică, e viaţă fără de moarte, este un Tărâm al Zânelor, o lume diferită energetic în care, pentru pământeni, totul pare veşnic şi neschimbat.

Mihai Eminescu, inegalabilul poet român, originalul romantic european, dar şi universal, înzestrat cu o tehnică poetică superioară, a conceput o mitologie literară bazată pe cea a geţilor de o profundă viziune cosmică, desprinzând divinităţi ale arealului getic de la Dokia la Decebal, de la eroii mitici la cei legendari ai românilor, moştenitorii înţelepciunii geţilor.
Mitul cosmic al facerii lumii se leagă de existenţa mamelor creatoare aşa cum în mitologia românească totul are mai întâi O Mamă. Mama sacră a Universului cosmic al Geţiei este Dokia.
În poemul MEMENTO MORI Mihai Eminescu scrie pagini de o rară ancorare existenţială în Universul getic ancestral, prin DOKIA, care în datinile româneşti îşi leapădă cele 9 cojoace de gheaţă sub influenţa energiilor termice în creştere, ca să rămână doar o stâncă, USCATUL, în mijlocul apelor aşa cum geologia ne argumentează glaciaţiunile. În ziua de 9 MARTIE, la începuturile timpului, dar şi ale calendarului străvechi românesc, la echinocţiul de primăvară, se fac 9 turte subţiri care se coc pe vatră. Acestea se ung cu miere şi se presară cu nucă pisată se aşază unele peste altele, apoi se mănâncă ritualic în familie, după ce se rosteşte o rugăciune închinată Sfintei Născătoare, care nu e alta decât DOKIA (Do-apă şi Ki– pământ), ce a descoperit Universul dintre Cer şi Pământ. Grandioasa lucrare de facere a lumii o localizează în timp pe Dokia de când: Munţi se–nalţă, văi coboară, râuri limpezesc sub soare şi poartă pe albia lor insule fermecătoare. Dokia are un palat din: stânce sure cu stâlpi din munţi de piatră, cu streşini de pădure, cu copaci care se mişcă între nouri adânciţi. Grădina este un fluviu cu insuledin care urcă scări de stânci cărunte.

Dokia este o regină veşnic jună, blondă şi cu braţe de argint. Poartă o mantie albastră înstelată. Are ochi albaştri şi o privire blândă pentru întreaga creaţie în mijlocul căreia se află. Ea oferă flori de aur şi aruncă fulgi de neauă peste ape. Lasă dungi de argint în verzii codri, roze albe peste văile înfloare. Monumentală este cupola boltită dintre Cer şi Pământ ce se sprijină pe columne ce-nconjoară împrejur. Acesta este brâul atmosferic, cu perdele de azur, protejate sub privirile Dokiei, creatoarea şi unica împărăteasă dintre Cer şi Pământ.

Fruntea îi străluceşte sub blondele ei plete, un diadem de topiţi aştri încălzesc aerul serei. Lăcaşul acesteia este Doma- bolta cosmică, în care ARD Columne sub lumina ei cea clară. Dokia aduce LUMINA – Lumi. Nika, ce a creat Universul pământean, cu florile şi celelalte plante, cu fauna şi oamenii, de sub atmosfera albastrului Cer. Şi în Biblie (pentru că Creștinismul s-a inspirat din religia Zamolxiană – n.r. Carmen Pankau) Soarele se face în a ziua a şaptea.
Căile albastre ale înălţimilor sunt căile Zânelor. Mihai Eminescu foloseşte numai cuvântul Zână şi Zee pentru sacrele creatoare universale. Între Cer şi Pământ e o Mreajă argintoasă – eterul, iar dincolo sunt bolţile înalte ce rămân întunecoase, întunericul cosmic infinit, NEGRUL, des întâlnit şi în denumirea ţării sacre de VALAHIA NEAGRĂ, Ugro-Vlahia, chiar şi în titulatura voievodală cum este cea de NEGRU-VODĂ.

Ale stelelor icoane se nasc printre ape diafane,/Că uitându-te în fluvii, pari a te uita în ceri aşa cum Lucian Blaga scria: Sapă, sapă, sapă, sapă… Până dai de stele-n apă.
Poetul precizează rădăcina unică a adâncimilor existenţei care-i un RAI din cer până în fundul apelor şi din aceeaşi rădăcină, un rai dulce se înalţă, sub a stelelor lumină, unite printr-o pânză diamantină, pe care păşeşte Dokia, cu păr de auree mătase, corp înalt şi mlădiet şi care trece râul către stâncile înalte. Nalte scări de stânci ea suie, atinge şi Pământul şi umple văzduhul de lumină. Alaiul de zâne iese din copaci şi se înclină la turmele de CERBOAICE ALBE – energii luminoase cu tălăngile la gât ce-s energii sonore, ce înconjoară STEJARUL MARE, Columnă a Cerului, din care iese împărăteasa zâmbitoare DOKIA veşnic tânără, ce împrăştie energiile benefice, fiindcă timpul sacru este mereu la prezent.
Îşi cheamă Pasărea măiastră, Faniska, ştiută de bătrânii geţilor. Dezleagă de la mal o luntre la care se înhamă LEBEZI ALBE pe care la întâlnim şi la CARUL LUI APOLLO, simbolul energiilor. Dockia trece prin PĂDURILE ANTICE la care privesc vrăjiţi şi caii albi ca spuma mării, păduri întunecate şi nemaivăzute, luminate doar de lebezile albe, până ies în Răsărit, unde se înalţă un Munte de două ori mai mare decât depărtarea-n Soare.
Stejarul Mare, Muntele cel Mare din Răsărit, care-i: Stâncă urcată pe stâncă, pas cu pas în infinit,/ Munte jumătate-n lume, jumătate-n infinit, sunt trimiteri directe la KOGAIONUL GETIC. În pieptul muntelui este o Poartă mare, pe unde Dokia urcă pe stânci. Pe aceeaşi cale ies Zori în coruri dalbe, popoare de stele-n râuri luminoase, SOARELE şi LUNA. Acolo locuiau Zânii Geţiei, ce treceau prin Poarta solară, de coborau pe scări de stânci în verdea lume. Călătoreau pe cai albi, fascicole de energie luminoasă, iar din cupe beau auroră cu de neguri alb-n spume.

Genialul poet universal, Mihai Eminescu, este un cunoscător al mitologiei străvechi româneşti şi ni-i prezintă pe ZEI ca fiind STRĂMOŞII NOŞTRI, cu haine întunecate, pline de simboluri codate din vechime, ce par albe-n strălucire. Părul alb luceşte-n barbă pân la brâu şi râd cu veselie l-a paharelor ciocnire. Dincolo de acel munte infinită e-ntinsoarea împărăţiei Soarelui, care are palate pe coaste de marmură, cu ferestre ce au perdele ţesute din mrejele de aur rumen unde aerul e diamant la care au ţesut ani mulţi la număr Zânile surorii albe, deci ale Dokiei, creatoarea Universului, că nici umbra nu se prinde de-atmosfera radioasă.

Sânzienele, ale Soarelui copile, pot trece prin eterul diafan, de se opreşte şi Soarele pe boltă la solstiţiul de vară privind fascinat cum aruncă-n lacurile limpezi, roze, cu mânuţe albe, în zori de zi învăluite de zumzetul albinelor şi aromele lanurilor în pârga grâului.
Mihai Eminescu ne îndeamnă să luăm aminte la tablourile mândre din mănăstire, nimerită zugrăvire ale miturilor getice, a credinţei din bătrâni, a sacerdoţilor geţi, deţinătorii ŞTIINŢEI PRIMORDIALE. UNICUL RAI e Geţia eternă, care a fost odată ca niciodată, că de n-ar fi nu s-ar povesti. Eminescu atinge cote nebănuite şi greu înţelese de rânduri de vieţi, dar apogeul sintezei ştiinţei primordiale este dezvăluit în poemul cosmogonic LUCEAFĂRUL.

Eminescu a surprins BENZILE DE FRECVENŢĂ cosmice în complexitatea lor ce încheagă SUFLUL VITAL, planurile existenţiale. Este UNIC în călătoria către începuturile cosmogonice pe care nici ştiinţa timpului n-o dezvăluise. Foloseşte categorii filozofice păstrate cu zeci de ani înaintea ştiinţei vremii sale, dar prezente în sanscrită (limbă getică – n.r. Carmen Pankau).
Surprinzător este statutul femeii în raport cu cel al bărbatului care este foarte tânăr în Univers şi pe care-l prezintă ca fiind COPIL DIN FLORI şi de pripas, pe când femeia, deşi imatură în mintea bărbatului ce-i spune că e COPILĂ, asta e, imatură ca şi el, acesta se înşeală. El nu-şi poate depăşi condiţia de care fata e conştientă, şi nu-i de faţă când Cătălina conversează cu zonele astrale ale căror mesager, Luceafărul, e coloana de lumină Din Zări din tot înaltul la care ea are acces.
Eminescu studiase misterele universului, a citit studii de fizică avansată, şi-a însuşit concepte din marile filozofii universale, din înţelepciunea străveche, pe care le-a înţeles ca nimeni altul şi le-a sădit în literatura noastră.

Personajul cel mai bine redat este Cătălina, care e din rude mari împărăteşti, de viţă nobilă şi unică în felul său că-i instruită şi înţeleaptă şi îşi cunoaşte locul în universul cosmic uman, ştie că are posibilităţi fizice limitate, nu ca inferioritate, ci ca rânduială obiectivă. Are o minte sclipitoare, viteză de analiză şi de sinteză incredibilă. E o prea frumoasă fată în sensul de strălucitoare, luminoasă ca expresie energetică şi element component al esenţei existenţiale.
Universul lui Hyperion anihilează spaţiul şi timpul, dar de invidiat este omul ce se bucură la nivelul intuiţiei sale de splendoarea trăirilor sentimentale, ce are la temelie elementul luminos şi unic.
Fecioara începuturilor a parcurs drumul de la vestală la nevastă atunci când a născut primul băiat cu care a intrat într-o lume nouă ce-a adus cu sine lumea tatălui, ce n-a existat până atunci pe Pământ. Evenimentul, deviaţie de la legea veche, adică păcat inexplicabil omeneşte, considerat de origine divină, nu poate fi şters din memoria colectivă. Fecioara – vestală păstrează lumea androgină, neglijată total aproape ca interdicţie de Istoria Universală, ce invocă într-o nebuloasă lumea fascinantă a Marilor Preotese şi pune la baza lumii Tatălui Creator, ce presupune şi tatăl necreator. Prea Sfântă este numai Născătoarea.
E unică fata de împărat cum e fecioara între sfinţi, deci specială că-i androgină din moment ce-i înconjurată numai de sfinţi, deci Eminescu n-o aşază între îngeri. Este făptură de basm, o linie a istoriei veridice paralelă cu istoria percepută în zilele noastre, unde strămoşii au o imagine ŞTEARSĂ de INTERESELE PATRIARHALE. E mândră-n toate cele, adică omniprezentă, cea mai importantă, ba mai mult este O prea frumoasă fată, că-i luminoasă, are o strălucire specială ce surprinde îngemănarea energiilor telurice cu cele cosmice universale pe care înzestrarea modestă de pământean nu le poate pricepe, aspect de care e conştientă Cătălina şi nu e de neapreciat pentru o fată atât de specială, o făptură expresie a suflului vital.

Specială e Cătălina şi fiindcă distinge energiile naturale ce compun bărbatul DIN FLORI şi de pripas un apărut de NICĂ IERI. El s-a ivit în universul vestalelor ca fiu al altor energii ce-au forţat explicaţiile apariţiilor altor categorii socio-umane, dintre care categoria cultică a Tatălui Creator implică existenţa unui tată necreator, declarat Tatăl Nostru cel Ceresc, adică TATO NIPAL cum ni-l transmit geţii (vezi Ol. Luca) indicând înălţimile celeste, ca munţii din Nepal.
Ce special surprinde Oana Opaiţ categoria de energii create, dar şi necreate. Iată că Tatăl Nostru este special de ne transmite că există o infinitate de lumi în energiile necreate cele cu care NU suntem în vibraţii şi pe care le invocăm verbal prin rugăciuni, prin practici cultice, prin simboluri moştenite de la străbuni păstrate în subconştient.

Istoria omenirii e traversată de Fecioare cu prunc, adică băiatul susţinut la piept de către Marea mamă ce-a PRELUAT rolul MARILOR PREOTESE.
În timpuri trecute multimilenare, lumea androginelor a apus de mult. Acest eveniment al lumii vechi a fost reluat în veşminte potrivite pentru timpurile noi aici, în lumea getică, unde s-a născut şi LUCEAFĂRUL, unicul poem ce aduce în prim-plan Universurile multiple, categoria de Hiperspaţiu, mantia imensităţii spaţiale din care a reuşit Hyperion să evadeze într-o sete care-l soarbe, pentru a ne arăta traiectoriile cosmice.

TIMPUL încearcă în zadar din goluri a se naşte, unde nu-s hotare, unde totul e supus uitării celei oarbe, deci e vorba de tărâmul celălalt din basmele noastre, din obiceiurile străvechi, aşa că să nu mai aducem în dezbatere pe Kunici pentru un presupus fragment cules tot de la noi şi prezent în Sburătorul lui Heliade Rădulescu. Nu acest fragment a inspirat pe genialul Eminescu, ci erudiţia sa unică atinsă de harul divin. Cum să-l fi sărăcit în exprimări literare, ori pierderi de substanţă, când poemul Luceafărul, UNIC ÎN LUME, dezvăluie adâncurile înţelegerii căilor astrale ce-a aşezat omul pe portativul energiilor iubirii specific umane, pe care-s geloşi chiar şi luceferii, că nu pot vibra pe undele iubirii sacre şi culmea nici nu-s conştienţi de această realitate.
Iubirea captează entităţi superioare energetic, de poate face salturi pe legităţile universale spiralate, care la genialul Eminescu sunt exprimate în modalităţi poetice neatinse de nimeni pe pământ şi să nu ne mai raportăm la nimeni din moment ce acesta a devansat ŞTIINŢA CUANTICĂ, Teoria relativităţii, Universul tridimensional, Spaţialitatea temporală, Relaţia dintre curgere, mişcare şi transformare etc. ca în manuscrisul 2267 analizat de I.V. Câmpan, aşa cum acestea iau Formeşi culori care n-au chip şi nume; cu alte cuvinte ştiinţa fizicii spune E=mc2 şi nu trebuie să ne minunăm, ci numai să gândim.
Eminescu a fost un savant al timpului său. Timpul capătă greutate, ce se materializează în energie creată din cea necreată. Moartea e reflectare a timpului asupra materiei create, a materializării energiei sub forţele repeziciunii, spune genialul, adică al VITEZEI ÎN VID, a luminii ca megaenergie cosmică întâlnită în datina Maginikelor la 9 martie la geţi şi adânci sunt adevărurile din găurile negre ale vechilor tradiţii… E prea mult s-ar putea crede însă Eminescu spune că rândurile de vieţi înmărmuresc măreţ întru veşnicia memoriei universale.

Luceafărul capătă nume când porneşte pe căile astrale şi devine Hyperion, adică sclipire de cunoaştere arzândă, de DOR ce-l ispiteşte pe coloane de lumină absorbită în adâncurile astrale ale cerurilor Universului, pentru a descifra tainele Orei de Iubire. Nimic nu e de suprafaţă în creaţia eminesciană. Ora nu aduce în atenţie timpul, ci strălucirea energiilor iubirii cu care-s înzestrate VESTALELE solare ce pot străbate adâncurile existenţiale capabile să atingă zonele astrale. Cea mai densă toponimie ce cuprinde cuvinte precum: Ora, OrNika, Oradeea, Orăştie, sunt NUME ale MARILOR PREOTESE străvechi, oreenele, hiperboreenele de pe teritoriul din inima Europei vechi, zonă din curbura carpatică unde trăiesc astăzi românii.
Oana Opaiţ aduce în dezbatere atât de inspirat expresia Ordo Seculorom, ce concentrează analiza precedentă fiindcă vibrăm pe unde comune în înţelegerea bogăţiei de cunoaştere astrală şi fiecare om e special chiar de înfloreşte pe arborele de cunoaştere în momente diferite în timp. Când Hyperion porneşte să-şi schimbe statutul, aflăm că rânduielile universale sunt imuabile, aspect ce-l află cu surprindere ca parte dintr-o rânduială de neînlocuit, ce poartă al NEMURIRII NIMB şi strălucirea de gheaţă şi care nu poate fi dezlegat de Greul negrei veşnicii pentru O ORĂ DE IUBIRE. Cât de special ne luminează geniul de neatins al poetului că VIAŢA PĂMÂNTEANĂ e IUBIREA cu care am fost binecuvântaţi şi cât de deosebit e locul omului în Univers!

Ce nobilă este Cătălina, Preoteasa Vestală, unică şi primordială în Universul Uman, ce prin energiile iubirii l-a clătinat de pe orbită şi pe celestul Luceafăr, care vine cu mare cheltuială energetică şi de fiecare dată e tot mai greu să atingă tangenţial această sferă de existenţă. Ce de compensaţii îi oferă Demiurgul ca să-l convingă că a primi în dar Moartea …nu se poate, fiindcă acest proces presupune uitarea, dispariţia zestrei de informaţii precum ştim din basmul Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte şi din golurile anihilării existenţa încearcă zadarnic a se naşte.
Ce special ne învaţă Credinţa veche că, ce Dumnezeu a făcut, omul să nu desfacă şi iată că Eminescu ne dovedeşte că nu numai omului îi este interzis să escaladeze orândele universale, ci şi luceferilor, existenţe superioare.
Vestala, fată de împărat, atât de tânără, deţine mental cheile atracţiei universale de care e conştientă şi de aceea e conştientă că pe calea ce-a ales-o Luceafărul ea nu va merge niciodată. Luceafărul n-are această înzestrare şi de aceea încearcă imposibilul ce-i era de neînţeles. Insistentă este argumentaţia prin care i se explică înlănţuirea existenţei universale că: Din sânul veşnicului ieri / Trăieşte azi ce moare cum reia RADU GYR, atât de special: în cei de ieri sunt cei de-atunci şi lunecăm mereu din strămoşi în prunci.
Involuţia Universală este imposibilă! Iată o înţelegere adâncă prin care omul aspiră evolutiv la trepte înalte de cunoaştere a existenţei Ordo Seculorom.

Tot ce este rânduit are început şi sfârşit pe traiectoria proprie fiindcă şi Luceafărul se împacă cu imaginea surprinsă de poet, că pare pe veci a răsări, că-l paşte din urmă moartea şi că posibilităţile de a trece dintr-o lume în alta, de la o formă astrală la cealaltă, înseamnă pentru toţi şi pentru toate a te naşte şi a muri şi a muri spre a te naşte. Că aşa cum Un soare de se stinge-n cer, se aprinde iarăşi soare, nici Luceafărul nu-i unic, iar fata de împărat nici n-o să ştie de va fi el sau altul că n-a fost decât un dor purtat de gând pe care oamenii îl pot alunga şi la care se pot întoarce, pe când Luceafărul rămâne ca-n ziua cea dintâi NEMURITOR şi rece.

Cătălina poate apela la bogăţia ţesăturii sale de pricepere: un dor purtat de gând pe cote atât de speciale, pe când Luceafărul apune şi răsare şi asta-i doar o părere. Demiurgul dă legi şi stele cu noroc, dar acestea înfruntă prigonirile de soartă pe când Luceafărului nu-i este îngăduit aşa ceva, chiar dacă această libertate e posibilă în cugetul nerostit, într-o lume intangibilă, specială şi unică, fantastic amplificată de energiile iubirii cu planuri şi trepte prin care omul înţelege rosturile lumii, întemeiată pe echilibrul balanţelor energiilor universale.

IUBIREA nu-i o cale de evoluţie ci o infinitate de mişcătoare cărări.
LUCEAFĂRUL este un complex poem ŞTIINŢIFICO-FILOZOFIC, aşa cum precizează şi Oana Opaiţ, că de-ar pieri toată înţelepciunea lumii, Luceafărul poate recrea întreaga spiritualitate a omenirii.
Cunoscător al orândelor orogenezei, geniul eminescian face trimitere la Cuvântul cel dintâi ce dă înţelepciune. Cine poate accepta într-o LUME PATRIARHALĂ că mesagerul este VESTALA înzestrată cu energiile superioare ale iubirii de creaţie pe multiplele planuri de vieţuire de pe Terra.
Etapa de început a istoriei omenirii, cea veche, este codată într-o ştiinţă paralelă ce păstrează simbolic în memoria colectivă înţelepciunea lumii. Mihai Eminescu dezvăluie realităţi getice când scrie că cei doi tineri sunt blonzi, obişnuiţi, reali materialiceşte, conştienţi de statutul lor, cu roluri precizate în devenirea lumii, dar Cătălina este diferenţiată prin multiple aspecte.
Cătălin e dintr-o lume mult mai nouă cu vicleniile sale, pe lângă casă, şi-o consideră şi pe Cătălina copilă ca şi el, dar fecioara vibrează pe cote înalte de cunoaştere. Simte prezenţa Luceafărului chiar dacă acesta e dintr-un colţ de lume, într-un ungher, tangenţial cu pământul ce ţese cu recile-i scântei o mreajă de văpaie, ce-o înconjoară, de-i umple şi sufletul şi inima.
Îl vede cu ochii minţii tremurător în oglindă, indirect, ca pe un ecran din holospaţiu, de-i luminează-n vis adâncurile fiinţei, adică telepatic. Cea mai tulburătoare informaţie astrală este descrierea trecerii ÎNTR-O ALTĂ DIMENSIUNE pe calea energiilor cu viteze incredibile ce cuprinde totul rotindu-se în cercuri PÂN PIERE totul, iar din necunoscut Un mândru tânăr creşte, din Mare nu din Ocean, fiindcă locul Luceafărului e delimitat, precizat. Vine cu-n toiag încununat cu trestii ce măreţ exprimă întreirea de energii pe columna universală a ordinii cosmice. Surprinzătoare e imaginea tânărului ivit din Luceafăr, un tânăr cu păr de aur moale, înfăşura în aura diafană, mândru, înalt, bine făcut ce spune că vine dintr-o sferă diferită şi să nu uităm că Adam şi Eva aveau veşminte speciale, diferite de cele create mai târziu, când s-au schimbat condiţiile atmosferice.

Se prezintă ca FIU AL CERULUI şi al MAMEI sale MAREA, care din vechime este păstrat la urmaşii geţi sub numele de NIKA (Ni-apă şi ki– pământ). A ieşit din APELE PRIMORDIALE fără mărgini.
Precizările ne duc la gemenii divini, cei doi Zamolxe, Apollon și Artemis, din credinţele geţilor hiperboreeni, blonzi, cu păr de aur moale aşa cum Cătălin şi Cătălina sunt individualizaţi fizic. Numele acestora sunt gemene, iar la noi GEMENII sunt DIVINII. Să fim atenţi la ce-i promite Luceafărul Cătălinei şi anume o lume cu palate de mărgean dintr-un ocean, un cadru special precum este Raiul din Edenul prezentat în legendele biblice. Cătălina – vestală de la facerea lumii, ştie că omul s-a depărtat de lumea începuturilor ce se mai păstrează numai în memoria colectivă şi îmbracă veşminte specifice comunităţilor umane numite religii, adică legităţi străvechi, dintre care un loc special îl are lumea hiperboreeană din nordul Dunării.

Eminescu insistă că Luceafărul e Domnul Valurilor, ce poate fi perceput numai în somn, deci e fiorul vibraţiilor Universului ca pulsaţie cosmică. Marea şi Cerul începe a se roti în locul unde se iveşte şi unde piere, un loc înconjurat de rumene văpăi, locuri speciale numite de mecanica astrală găuri negre, precizare ce-o distingem şi din faptul că tânărul ivit din Ceruri are plete negre, adică coduri neştiute de oameni, pe când cel ivit din spuma Mării e cu păr de aur moale.
Ştiinţa mai are de iscodit multă vreme, fiindcă Eminescu aduce în atenţie adevăruri din adâncuri luminate, când ia în calcul SĂRUTUL care-i PECETE COSMICĂ ENERGETICĂ transmisă omului, fiul Cosmogoniei ce marchează începutul unei alte dimensiuni umane, cel de maturitate ce se amplifică cu energiile regenerării ce sudează înlănţuirea existenţială percepută ca nemurire la nemuritorii noştri strămoşi.

Luceafărul vine plutind în adevăr scăldat în foc de soare, din lumea cerurilor sale şi-i promite cununi de stele Cătălinei, să-i împodobească părul bălai (iar şi iar). Unică e replica Vestalei ce înţelege că pe drumul promis nu va merge niciodată, că nici el nu poate să se scoboare (de unde oare) fiindcă e nemuritor, iar ea e muritoare. Cerurile nu pot fi escaladate aşa cum corect intuieşte mintea omenească.
Luceafărul îi cere Demiurgului – Tatăl Creator, să se nască din păcat: iată cheia marelui mister din Păcatul Divin, adică noutatea ce departajează lumea vechea de cea nouă, când se naşte bărbatul şi ce confuzie învăluie acest eveniment special din istoria omului, ce-a declanşat o altă lume cu alte legităţi în care trăim noi cei de azi, care învăţăm că Eva, prima femeie a fost ispitită de şerpiliene energii, nu de altceva, să procreeze cu Adam, dar ce special este acest Păcat care este Divin, cosmic, astral şi aduce în prim-plan pe Tatăl Ceresc ce-şi trimite mesajul energetic prin fiul său pe pământ.
Iată că o vestală a născut băiatul şi o întreagă înlănţuire mentală a omniprezenţei Tatălui care nu anihilează Născătoarea Sacră. Sfinţii părinţii ce-au întocmit Doctrina Creştină au forţat nota în multe situaţii prin care consideră că femeia născătoare este vinovată, păcătoasă, dar meritorie că a fost şi a rămas prezentă în timpul sacru pe această traiectorie de înlănţuire. Sacra Maria e venerată cu Preasfânta Născătoare în bisericile creştine. Prin cuvântul păcat mama născătoare e venerată fiindcă-i aleasă pentru o asemenea misiune ce-a transmis-o noii lumi.

Istoricii antici se minunau că geţii se cred nemuritori, aspect prin care s-ar depărta de credinţa veche.
Luceafărul precizează că nu poate să dea în schimb NEMURIREA pentru o SĂRUTARE, întâlnire tangenţială, dar se corectează precizând că doreşte să ştie cât o iubeşte de tare în sensul că-s energii ce se deosebesc prin trepte de existenţă. Deşi îi stârneşte un amor nespus, ascultă de îndemnurile de iubire pământeană ale lui Cătălin. Eminescu îl numeşte copilaş, aşa cum a venit pe lume în vremuri astrale mult depărtate că nici omul nu le mai poate parcurge decât cu gândul Acolo unde nu-i hotar / Nici ochi spre a cunoaşte / Şi vremea-ncearcă în zadar / Din goluri a se naşte.
Apare categoria filozofică Nimicul care e totuşi ceva / O sete care-l soarbe / din adâncul uitării celei oarbe / adică aşa numitele găuri negre astrale, care captează şi lumina, şi timpul, de curbează spaţiul despre care nu ştia nimeni pe vremea lui Eminescu.

Luceafărul plânge pentru prima dată dovadă că este la marginea atmosferei unde vibraţiile iubirii ţin în echilibru existenţa. Creatorul e Doamne, Domnul la geţi, şi-i precizează că e din forma cea dintâi, că trebuie să rămână oriunde ar apune, că-i veşnică minune şi că ceea ce-i spune e din CUVÂNTUL cel dintâi plin de înţelepciune prin care să înţeleagă să nu-şi mai dorească o altă soartă ca avertisment pământenilor ce au pierdut sensurile păstrate de iniţiaţi, ori le-au depărtat de adevărul eternului întreg, că nici Creatorul nu-şi poate nega puterea, lumină din lumină, adică energie din energie.
Chiar şi veşnicia este structurată când îi spune că se angajează să-l slăvească pe Creator pe-a lumii scară-ntreagă, dar e clar că nu poate realiza aşa ceva decât cu ajutor astral. Demiurgul îi precizează Luceafărului că dacă-l dezleagă de legităţile specifice fiecărei trepte, moare forma în care el este şi astfel dispare totul. Hyperion înţelege că nu se poate desfiinţa ordinea universală ceea ce este mult mai mult decât O Oră de iubire. Orânda universală îşi are secretele în legităţile cosmice, iar cheia relaţiilor dintre formele energetice e mai presus de Creator, iar valurile mării călătorind spre dânsul îl aduc în locul lui ştiut din cer.

E sfătuit să rămână în Cer şi să nu-şi dorească Nevrednica iubire, diamantul clipei dintr-o lacrimă. Secretul acestui poem este că Luceafărul nu cere decât O Oră De iubire, dar pentru acesta timpul nu există, iar pământeanul ar spune: şi ce mare lucru a cerut? Ora era cunoscută în vechime drept Orantă, invocatoare a Soarelui, a lui Ra, şi toponimia getă o păstrează ca vestală sacră de pe cele mai înalte culmi ale existenţei.
De la statutul de Fată de împărat, tânăra devine apoi Cătălina, deţinătoarea undelor de energie pământeană, întregitoarele nemuririi gete, ce-s greu de înţeles de către alte seminţii, iar în mesajul cosmic e Ora de iubire. Nu vestală, ci născătoarea lumii prin iubire, formă energetică specială a echilibrului vieţuirii omeneşti, pe care Eminescu a înţeles-o în genialitatea sa universală. Ce specială e clipa de iubire că doar durează-n vânt, dar vibraţiile se nasc unele din altele şi din nou apare soarta şi norocul, prigonirile de soartă ca momente ale valurilor energetice.

Timpul pământean eminescian e concentrat în clipă, fiindcă trăieşte azi ce moare şi numai prezentul clipei e contemporan cu omul, aşa cum timpul sacru e numai la prezent. Viitorul e numai intuit, nu există. Trecutul a rămas în depozitul de cunoaştere al omenirii.
Întregul nu se poate destrăma de-o clipă efemeră dintr-un ungher de lume. Mihai Eminescu aduce în atenţie repetat ÎNŢELEPCIUNEA cea dintâi, forma iniţială, Tradiţia primordială ce-a traversat omenirea sub forma Vestalei, mai apoi a Fecioarei cu pruncul, la cea din zilele noastre de Preasfântă Născătoare, ce-a adus în lume Băiatul, fiul şi Tatăl. Doar Vestala are acces la Forma cea dintâi de rămâne veşnică minune.

În poemul filozofico-ştiinţific Luceafărul, Eminescu ne aminteşte mereu că lumea străveche getică este un centru special de existenţă unde trăiesc oamenii blonzi peste care cade iubirea cosmică a energiilor cu flori argintii: Pe creştetele a doi copii/ Cu plete lungi bălaie în contrast cu singurătatea Luceafărului care recunoaşte că nu-i unic, ci numai individualizat ca să-l identifice Cătălina, şi-i sărac sufleteşte, că n-are acces la iubirile cătăline.
Fata, cu toată tinereţea sa, e bogată sufleteşte, iubeşte, se bucură, râde şi-i împlinită alături de băiat, escaladând neîmplinirile şi rătăcirile de soartă printr-un optimism puternic.
Poetul înalţă energiile iubirii feminine pe cote astrale, ce inundă spaţiul existenţial când ne învaţă că întâmplările sunt necesităţi ce se întrepătrund, prilej cu care inteligenţa selectează binele de rău, frumosul de urât, înaltul de josnic, bucuria de amărăciune, izbânda de eşec, vechiul de nou, deznădejdea de încredere.

Mihai Eminescu e mândria noastră cea dintâi, din care izvorăsc lumine în veşnicie, când nu renunţă în a ne aminti mereu că suntem parte a scării Universale: Şi timp şi spaţiu de-ar pieri,/ În văi de întuneric,/ Ele din nou ar răsări,/ Ca să se-nvârte sferic.
Să nu uităm niciodată că 
Eminescu ne-a fost dat pentru a ne ţine loc de suflet.

Bibliografie:
1. Mihai Eminescu, Luceafărul, Editura Istros, Muzeul Brăilei, 2002;
2. Mihai Eminescu, Versuri lirice, Editura Muzeul Literaturii Române, Bucureşti, 1999;
3. Romulus Vulcănescu, Mitologie română, Editura Academiei RSR, Bucureşti, 1985.

Sursa: Olimpia Cotan-Prună
Adaptare și foto: Carmen Pankau






sâmbătă, 5 decembrie 2020

☀️LIMBA AUSONILOR ŞI GOŢILOR (GEŢILOR)


Priscus ne spune în al treilea pasaj, că la acelaşi prânz, un barbar care şedea la masă lângă dânsul şi care cunoştea limba ausonilor, i-a vorbit în această limbă, iar Priscus l-a şi înţeles, ceea ce nu se putea întâmpla dacă ausonii nu ar fi avut un grai apropiat de latina cea vorbită atunci pe care o cunoştea și solul grec.

Cuvântul "auson", după rânduiala limbii noastre cea rumună, se descompune astfel:
auş: neam străbun, strămoş + on: neam, clan, adică neamul cel mai vechi sau neamul străbun, cel venit din titani, giganţi, atlanţi, runcus şi purpureus, cum au scris latinii, fi-le-ar peana de pomină! Ausonia amintită și de Ovidiu este ţinutul unde îşi duceau viaţa aceşti ausoni, fiindcă „ia“ după vechea limbă, înseamnă piatră, pământ, palmă şi cinci.

Populația băștinașă carpatină era denumită şi geți, ausoni, sciți și acațâri în scrierile bizantine, valahi și rumuny în cele germane și daci în textele latine.
În Lexiconul lui Suidas scris în secolul X, în care este reprodusă și lucrarea lui Priscus, se face precizarea pe care ar trebui să o știe și istoricii români: "iar ausoni însemnează regi". Chiar în plin proces de falsificare a culturii și istoriei noastre de către sataniștii iudeo-cretini, arhiepiscopul Eusthatiu al Thesalonicului, scria în secolul Xll, având la îndemână izvoare vechi care mai erau în vremea sa, următoarele:
,,După cum spun unii, Auson, de la care îşi trag numele lor ausonii, a fost cel dintâi care a domnit la Roma şi acest Auson a fost fiul lui Atlas şi al Calypsei, după cum ne spune autorul scrierii despre numele ginţilor, Stephan din Bizanţ.”

Deci străbunii noștri au fost în peninsula italică și nu invers, cum încearcă ticăloșii să ne falsifice istoria și originea limbii strămoșești, pretinzând că legiunile romane ne-au ,,civilizat” cu sabia până la ultimul „dac“, după care au adus aici la puit, tot mâlul imperiului roman din care se trag românii de astăzi!

Deci la mijlocul secolului Xll, dar sigur şi mult mai înainte, chiar înainte de secolul l al erei noastre, poporul ales de Sântu, adică Neamul Scoborâtor din Zei al Geților, care era la vatra străbună de mii de ani, l-au trecut în cronică sub numele de ausoni și valahi!

Spațiul nostru de zidire a Neamului Scoborâtor din Zei a mai fost numit și Sciția, cum găsim la Herodot, care descrie în Istorii lV, 48, unde era țara Sciția în vremea lui, fiind chiar teritoriul locuit de Neamul Get în vechime și de români în perioada interbelică. Şi Strabon face această precizare în Geografia, la l, 2, 27, scriind despre popoarele din nordul Eladei, care erau "cunoscute la miazănoapte cu un singur nume: sciți sau nomazi cum le zice Homer..."

La Vll, 3, 2 mai găsim precizarea despre geţi, care locuiau pe un mal și pe celălalt al Istrului, adică așa cum au locuit românii, până să-i slavizeze pe cei din sudul fluviului bulgarii și sârbii. Iar rabinul iudeul J. Flavius, scrie în Antichităţi iudaice, cartea 1.6, că grecii din vremea sa numeau spaţiul de la nordul Istrului Scythia Magogia, adică Sciția de sub împărăția cerească a lui Gog, cum mai ziceau geții Ziditorului Neamului Omenesc!

Tăblițele de plumb descoperite la Sinaia în anul 1875 și făcute dispărute, iar astăzi mai știm numai de existența a 31 de exemplare la Muzeul de Arheologie din București, sunt dovezile dăinuirii limbii carpatine din mileniul lV î.e.n. în limba rumână veche, iar cei ce spun că sunt false, își arată deschis ura lor față de acest neam și față de istoria acestor locuri. Cea mai veche tăbliƫă este turnată pe la anii 1600-1550 î.e.n. și cred că se datorează întoarcerii geților acasă în sudul și nordul Istrului după explozia de la Santorini din anul 1645 î.e.n., care a scufundat pentru mai mult de 10 ani Europa într-o perioadă de friguri groaznice. Pentru ei singura salvare a fost migrarea către sud, iar acest popas a durat cam 50 de ani. O parte dintre ei au rămas în continuare formând regatul Mesia sau Masa amintit în documentele hitite din secolele XVl-Xlll. Vedem aici principalele totemuri ale geților: balaurul, lupul, șarpele, calul, măiastra, taurul, poate și țapul.

Și simbolurile: pomul vieții, barca solară, crucea în cerc, svastica, crucea mare și jos acel ciudat cerc cu coadă (roata vieții și coloana de lumină), cum a fost desenat în mileniul XXXVlll î.e.n. în peștera Coliboaia, dar și pe tăblița de mai sus, apărând și în complexul religios de la Sarmisetuza.

Aceste simboluri dovedesc continuitatea geților din populațiile care au făcut picturile de la Coliboaia și deci o confirmare istorică ce aruncă la lada de gunoi a istoriei toate dogmele istoriografiei și lingvisticii europene. Lângă el este Pomul Vieții cu cei șapte veghetori cerești (vârfurile în sus; dio cum apar pe tăblițe sau zmei cum îi știm din ,,poveștile” noastre venite din bătrâni) și cele șapte zâne ale Maicii Pământești (cu vârful în jos) fiind unite prin acea linie dreaptă de la mijloc, care reprezintă legătura dintre cer și pământ. Din spațiul carpatic aceste simboluri și concepte au fost duse în Ki-en-gi, Egipt, India și Canaan. Și tot pe această tăbliță apar unele semne care se regăsesc în alfabetele folosite de geți, pe unele dintre ele dar turnate cu peste o mie de ani mai târziu. Iar tăblița 3 este prima care ne dă limba ce o foloseau atunci geții, eu reușind să o citesc folosindu-mă atât de limba română veche, cât și de emegi. Tăbliƫele sunt turnate până în vara anului 106 al erei noastre, constituind cea mai puternică dovadă a dăinuirii geților pe aceste meleaguri de la Zidirea Neamului Omenesc, iar românii vin din acest popor fabulos numit în antichitate Neam Scoborâtor din Zei. Alte surse de scriere în limba rumână veche sunt gemele mitraice, monezile unor împărați romani, care au mici legende și așa-numitele "scrieri elenistice", care sunt cam toate în rumâna veche sau armână, dar citite de plăsmuitorii germani prin limba elenistă, o găselniță a lor pentru a-i urca pe greci ca moțul culturii europene și alături de ei pe germani ca primul popor al Europei, ce a păstrat cu mare strășnicie minciunile elene!

Monștrii, care ne-au falsificat în totalitate originea limbii române, sunt sărbătoriƫi ca mari patrioți mioritici.

Alexandre Hirth (pentru români Alexandru Cihac) este primul ce pornește la falsificarea limbii române și pe cale de consecință la falsificarea identității noastre culturale și de neam. El s-a născut la Iași ca fiul unor mozaici austrieci (sudiți) în data de 8 septembrie 1825, fiind înfiat de către negustorul Iacob Cihac, dar părăsește orașul la vârsta de 8 ani pentru studii în Germania, unde se și stabilește, revenind uneori ca să-și vadă proprietățile, iar după anul 1862 nu va mai vizita plaiurile românilor. Moare la Mainz la 10 august 1887. Cum el a scris numai în franceză aceste dicționare, stând în străinătate în mediul cultural german, este imposibil ca acest nimic să fi cunoscut limba română cu subtilitățile ei, așa cum o vorbea neamul nostru, însă Academia Română trebuia să ne dovedească cum ",geniile", care prin scrierile lor ne falsificau istoria și cultura, sunt în fapt mari patrioți mioritici, golănia mergând șnur.

Ticălosul a scris în limba franceză, fiindcă era limba "intelectualilor" din acea vreme, dar în realitate el NU cunoștea deloc limba română. I-au trebuit 2-3 ani până când el și-a terminat drăceasca scriere, intitulată „Dictionnaire d'étymologie daco-romane“, iar primul volum cu titlul „Eléments latins comparés avec les autres langues romanes“, apare în anul 1870, concomitent la Berlin, Florența, Leipzig, Londra, Milano, Paris, Viena, Budapesta, St-Petersbourg, București, Sibiu, Cernăuți și Iași, adică să știe toată Evropa de genialitatea ,,descoperirii” scăfârliei ca$zare!

În semn de recunoştiinţă pentru aceste monstruozități dăruite românilor ca „adevăruri sacre“, Academia Română l-a ales membru de onoare în 1872!

Pretinsul "specialist în limba română" îi temperează binișor pe latiniștii mioritici, fiindcă ei, mozaicii din Iudeea, ar fi venit în a doua migrație spre spațiul carpatic ca legionari romani stabiliți pe pământurile provinciei romane Dacia și, deci, "caimacul", nu poate fi decât al lor.

În ce țară din lume s-a mai întâmplat ca un străin care nu-ți cunoaște limba, să scrie totuși dicționarul limbii populației băștinașe, dar într-o limbă străină și care nu corespunde fonetic cu cea a autohtonilor?

Și totuși monstruozitatea la noi are putere de adevăr lingvistic!!! Mai spun că limba franceză nu are sunetele ă, â, ș, ț, ce, ci, che, chi, ge, gi, ghe, ghi, deci o treime din fonetica limbii noastre strămoșești este eliminată. Nicăieri în culturile lumii nu se mai găsește o asemenea monstruozitate, unde un străin care nu-ți cunoaște deloc limba. să-ți scrie un dicționar explicativ dar într-o limbă străină, eliminând prin aceasta pe lângă majoritatea covârșitoare a cuvintelor autohtone și o treime din fonetica limbii române! Faimoasa lucrărică apărută în anul 1870 are 320 de file cu circa 2000 de cuvinte, ori asemenea "operă" este nimica, dacă o comparăm cu fondul limbii române vechi, dar acest adevăr atât de evident nu a fost un impediment pentru Academia Română să pună această mizerie ca temelie a lingvisticii românești!

Continuă îndârjitul să ne prăjească inteligența cu al doilea volum apărut în anul 1879, intitulat „Eléments slaves, magyars, turcs, grecs-moderne et albanais“, arătîndu-le și acelor mioritici care sufereau de "orbul găinilor", pe unde trebuie să-și caute strămoșii, fiindcă la nord de Dunăre, locul era ocupat încă din secolul Vl î.e.n., după istoria plăsmuită de ei, prin vedenie, adică minciună. În fapt, drăceasca ticluire făcea parte din planul ca$zarilor pornit după mijlocul secolului XlX, care urmăreau nimicirea poporului român prin falsificarea în întregime a istoriei și originii limbii, dar și ștergerea culturii identitare, în Ardeal prin maghiarizare, în Bucovina și Basarabia prin slavizare, iar în Principatele Române și apoi Regatul României prin latinizare.

Cine strâmbă din nas în faţa acestor afirmaţii, îl poftesc să mai vadă odată citatul profesorului ceh Milan Hubl, pus de mine la începutul cărții, ca aducere-aminte! Dacă studiem Dicţionarul explicativ al limbii române vedem că numai 0,0001% din totalul cuvintelor, zic "specialiştii" că ar proveni de la geţi (ei spun „daci“), ori asemenea procent ridicol nu le dă dreptul să spună că există o limbă română!

După născocirile făcute, ei pot vorbi de un dialect slav, maghiar, rus, sârb, turc, tătar, chinez, amnez, dar NU român, prin asta batjocorind chiar cuvântul rumun sau rumân. Noi, de fapt nici nu putem defini limba română, de vreme ce cuvinte româneşti nu există în conceptul oficial ştiințific lingvistic al ilustrelor ţăcălii.

Ne mai spun acești specialiști în DEX că avem cuvinte de origine albaneză gârlă. Dar albanezii au stat sub stăpânire romană 562 de ani și sub cea bizantină încă nouă secole și NU s-au latinizat, nici NU s-au grecizat, ci au rămas un popor căruia nu-i neagă nimeni originea iliră, după zisele de azi ale istoricilor. Mai mult şi în prezent ei au două dialecte, deşi ocuparea lor a fost totală atât sub romani, cât şi sub bizantini. Însă geții (botezați și daci) s-au „latinizat“ în numai 150 de ani sub "îndrumarea" a 148 de latini – fiindcă atâția, spune Academia Română, că au venit în provincia Dacia – și de atunci tot așa au rămas de râsul curcilor plouate.

Ca să aducem mai multă lumină aduc mărturia lui Cato cel Bătrân (234-149 î.e.n.), care în lucrarea „Origines“, scrisă spre bătrânețe, spune despre strămoșii noștri următorul Adevăr:
,,Getae etiam ante roman conditam heroum suorum res praeclare gestas carmine conscriptas ad tibiam ceci-nerint; quod multo post tempore a romanis factitatum”.

Și după înțelegerea noastră, adevărul ajuns până azi de la cinstitul roman sună așa: 
"Geții aveau deja o scriere cu multă vreme mai înainte de întemeierea Romei, căci ei cântau, în ode scrise faptele de vitejie ale eroilor lor; așa ceva s-a înfăptuit de către romani la multă vreme după ei".

Adică strămoșii noștri aveau, după zisa cinstitului roman, chiar înaintea întemeierii Romei pe la anii 753 î.e.n., un alfabet cu care își scriau în versuri faptele de vitejie ale strămoșilor sau vitejilor.

Suedia – au fost neamuri foarte diferite și cu istorii separate în timp și spațiu, începând cu secolele XV-XVI, scriitorii germani și cei nordici, au confiscat istoria sciților și a geților, pretinzând că neamul lor a locuit prin secolele VI-l î.e.n. în jurul Carpaților și la Marea Neagră! Despre sciți, scrie la pagina 24: "...Scythas semper fuisse superiores de principatu humanae originis. Neque id silet Cato, qui in secundo fragmento cum illis convenit, ante Ninum circiter ducentis quinquaginta annis, quibus duravit aureum s(a)eculum, terras fuisse inundatas, et in Scythia renovatum auctumque mortale genus". 
"...că Sciţii au fost mereu mai presus în privinţa începuturilor apariţiei omenirii. Cato nu trece faptul sub tăcere când, în acord cu acestea, el spune în fragmentul al doilea că înainte de Ninus cu vreo două sute şi cinzeci de ani, cât a durat vârsta de aur, pământul a fost inundat, iar neamul omenesc a fost reînnoit şi înmulţit în Sciţia".

O altă regiune unde se vorbea o "limbă neolatină" era Panonia, care a fost luată cu sabia din Dio Getia în anul 12 î.e.n., iar în anul 30, scriitorul latin Velleius Paterculus în "Historia romana ll, 110" ne-a lăsat mărturie despre limba ce o vorbeau geţii din acest ţinut:
"În toate Panoniile există nu numai tradiţii religioase şi moravuri romane, dar şi un fel de limbă romană şi mulţi se ocupă cu literatura".

Romanii, în vremurile acelea, nu aduceau decât jaf, moarte şi sabie, şi chiar la ei acasă la Roma, grecii se oboseau din greu să le falsifice limba şi mitologia, împănându-le numai cu grecisme, pentru că ei erau "primii oameni de pe pământ" ieşiţi din pistilul vânjosului Hersculete.
Constatarea istoricului latin ar putea fi luată drept o formă de delir, dacă nu am avea celelalte informaţii de mai sus, că neamul geţilor era latinizat şi NU romanizat cum scrie autorul, chiar înainte de a fi cucerit! Despre "literatura getă" amintită de istoricul latin ne vorbeşte şi belgianul Bonaventura Vulcanius, care, publicând în anul 1597 la Bruxelles, scrierea în latină "Despre literele şi limba Geţilor sau Goţilor", mărturiseşte că a cunoscut o mică parte din literatura scrisă în limba getă, din care el a văzut "nişte file rupte din bibliotecile belgice publice, ca nişte rămăşiţe dintr-un naufragiu".

Deci aproape două treimi din cuvintele noastre venite din bătrâni au etimologie necunoscută sau NU sunt trecute în DEX-ul Academiei Române, pentru a ușura impunerea tezei că limba română are origine în limba latină.

Le spun acestor falsificatori că în Occitania au poposit timp de 15 ani, urdiile de geți și goți (Geƫi- n.r. Carmen Pankau), după ce au jefuit în anul 410 peninsula italică timp de un an de zile, chiar mai bine decât au făcut marile jafuri romanii, când erau tari în sabie. De aici cetele de geți și goți s-au revărsat în peninsula iberică, unde au întemeiat mai multe state, iar unii au trecut în nordul Africii găsindu-i astăzi acolo prin populația kabili sau amazigh.
O altă migrație a neamurilor noastre în Occitania a fost la începutul secolului al XI-lea, când "blânzii" greci, bulgari și sârbi i-au luat la îndemnat cu sabia pe vlahi sau rumâni, fiindcă nu voiau să se dezică de credința strămoșească. După aproape 200 de ani, papistașii au pornit cruciada împotriva catarilor, bogomililor sau vlahilor dualiști, pe care i-au hăcuit timp de 20 de ani până să-i facă dispăruți din acele locuri. Dar cum noi nu trebuie să avem istorie, și această pagină va fi întoarsă spre binele altora de o mână la fel de pricepută ca cele care ne tot scriu și răscriu numai în fals istoria și originea limbii. Daga a fost purtată de țăranii români la brâu ca semn al unei stări sociale aparte (dage balo), dar sensul ei real s-a uitat.

Scriu falsificatorii că avem cuvinte venite și din sanscrită, care însă nu sunt în latină, deci avem un fond lingvistic mai vechi cu multe mii de ani înainte de a ne "civiliza" romanii cu sabia și jaful, și înainte de a apărea pe aici slavii în secolul al VI-lea al erei noastre, apoi ungurii după 890 și turcii pe la 1400, numai că ați trecut cam tot vocabularul în seama acestor năvălitori "civilizatori", cum ați făcut și cu romanii. Deci, ați mințit așa cum v-au poruncit cei pe care îi slujiți cu atâta zel, zăpăcind și îndobitocind bietul popor român, că nu mai știe de ce face umbră pe aceste plaiuri!

Vin și cu alte argumente împotriva celor ce ne-au falsificat originea limbii rumâne și amintesc de legătura lingvistică între pelasga vorbită în Troia şi limba vorbită în mileniul al II-lea î.e.n. în nordul Dunării. Rădăcina trebuie căutată în emegi (limba emeşilor care au plecat în mileniul al IV-lea din arealul carpato-dunărean) şi care arată că latina este în realitate o ramură firavă a acestei limbi dezvoltată în condiţii diferite faţă de limba noastră. După ce au ajuns în peninsula italică, troienii (latinii) au dat nas în nas cu populaţiile locale, printre care și ausonii, suferind influenţe fonetice şi semantice puternice, dar mai ales influenţa culturii şi civilizaţiei etrusce.

Sunt 171 cuvinte vechi de peste 5500 de ani, fiindcă emeșii au plecat din spațiul carpatic în Ki-en-gi la mijlocul mileniului al IV-lea î.e.n., cărora pricepuții autori ai DEX-ului le-au găsit la multe origini din latină, franceză, neogreacă, bulgară, turcă, dar cele mai numeroase au etimologie "necunoscută". Chiar mai multe decât cele de origine latină sunt cuvintele care lipsesc în DEX, deci această lucrare a avut ca scop explicit falsificarea originii limbii rumâne, așa cum doreau veneticii dar și lingviștii germani, care pretindeau că strămoșii lor „goți“ își aveau sălașurile până la gurile Istrului din vechimea vechimilor, venind în primele secole ale erei noastre!

Pretinsa latinizare a limbii geților ar trebui găsită în limba română veche și nu în puhoiul de cuvinte noi intrate în limba noastră după mijlocul secolului XlX! Cartea autorului "Dicționarul nemuririi limbii strămoșești" (446 de file, format A4, tipărită în anul 2016) este un studiu lingvistic ce dovedeşte că limba română veche provine dintr-un grai care s-a vorbit în jurul Carpaților, încă din mileniul V î.e.n., acesta fiind dus de emeși în Ki-en-gi (născocitul Sumer după ticluitorii de istorii). Ev$reii susțin cu neruşinare că emeșii ar fi semiți, formați ca popor în vechiul Sumer, iar din contopirea culturilor sumeriană, akkadiană și "ev$reiască" s-au născut celelalte culturi antice, de unde se trag bineînțeles și cele europene.

Primul studiu comparativ este între rumuna veche, emegi (sumeriana după făcătura modernă) și limba latină, unde am găsit un număr de 115 cuvinte comune tuturor acestor 3 limbi. Al doilea studiu este între rumuna veche și emegi, unde există un număr de 4268 cuvinte identice sau apropiate fonetic și semantic, ceea ce confirmă faptul că emeșii au plecat din jurul Carpaților, dar au rămas destui la baștina mioritică, care să ducă mai departe limba ce se vorbea în prima parte a mileniului IV î.e.n. Dintre acestea, 1350 cuvinte sunt folosite și astăzi de români ca nume de familie!
Mai sunt 4405 de cuvinte vechi românești formate din 2-3 foneme eme-gi.

Al treilea studiu este realizat, comparând graiul arâmânilor de azi cu cel emegi, găsind un număr de 569 de cuvinte identice sau asemănătoare fonetic și semantic. Al patrulea studiu reprezintă o corelare între limbile rumună veche, irlandeză și emegi, existând un număr de 290 de cuvinte identice sau asemănătoare. În continuare este un studiu comparativ între emegi și irlandeză, unde am găsit un număr de 205 cuvinte comune sau asemănătoare, iar studiul lingvistic între româna veche și irlandeză, a dezvăluit că avem comune 985 de cuvinte. Și este firesc, fiindcă irlandezii de azi sunt urmașii vechilor ioni, care s-au desprins de toriștea carpatină pe la începutul mileniului II î.e.n. sau poate mai devreme cu ceva sute de ani. Am introdus în lucrare și dicționarul emeș - român, fără de care studiile menționate nu puteau fi făcute.

Dacă eram gunoaiele imperiului roman (așa cum declară unii "specialiști", care pretind că tăblițele de plumb ar aparţine neanderthalienilor protosemiţi ca vechi băștinași carpatini), nu aveam cum păstra comoara lingvistică ce nimicește pentru totdeauna scorneala acestor cinuri ale întunericului.

Românii de azi și-au înfundat urechile să nu mai audă adevărul și astfel nu mai sunt în stare să pornească o puternică mișcare de renaștere spirituală și recuperare a tuturor comorilor furate de alții de la strămoșii noștri geți.

Sursa: Olariu C. A. Dicționarul nemuririi limbii strămoșești. P.446
Adaptare şi foto: Carmen Pankau







miercuri, 2 decembrie 2020

🇹🇩️ EXODUL DURERII SAU ROMÂNIA DE DINCOLO DE GRANIȚE


Pentru că sistemul politico-social, criminal, a avut grijă să scindeze românitatea în mai multe segmente preferențiale, conform intereselor anti-cetățenești, la ora actuală se vorbește tot mai mult despre o Românie aflată peste graniță. Așadar, românii plecați în afară la muncă au ajuns să fie ETICHETAȚI cu diverse apelative injurioase ca și când nu și-ar mai merita apartenența la patria mamă, deși ei au ales, din motivații de natură finaciară, calea către o viață mai bună. Poate fi acest aspect condamnabil? Oficial în estimări, aproximativ cinci milioane (5.000.000) de români figurează ca emigranți muncitori stabiliți temporar în statele occidentale europene și nu numai. O cifră colosală dacă este să ne raportăm la numărul total al populației țării.

Și, totuși, DE CE AU PLECAT și de ce încă mai pleacă în cumplitul exod? O fi vreun moft de-a lor sau ce? Dacă este să ne gândim, mulți dintre cei care aleg să emigreze sunt în majoritate tineri, absolvenții de studii medii sau superioare, care doresc să presteze o muncă degradantă în schimbul unei sume de bani care le asigură un trai decent. Tocmai lipsa perspectivelor de viitor într-o țară aflată la periferia lumii civilizate îi motivează pe acești tineri să caute o viață mai bună peste granițe. Consider că niciun român nu și-ar dori plecarea din țară, atât timp cât factorul financiar nu ar juca un rol primordial în clădirea unui viitor cât de cât decent, asumat cu anumite riscuri și compromisuri.

Viața românului aflat la muncă în afară nu este tocmai roz însă motivația principal este mai presus de orice inconveniente, cunoscute ca efecte negative ale plecării în masă: familii dezbinate, lipsa forței de muncă, scăderea natalității, imaginea negativă a țării pe plan extern datorată infractorilor, dar pe lângă aceste aspecte neplăcute trebuie scoasă în evidență și partea bună a lucrurilor. Cum mai toate sectoarele productive interne au fost falimentate iar locurile de muncă din țară sunt puține și prost plătite, se tot trâmbițează în presă că România duce lipsă de forță de muncă, lipsind din calcule un million de muncitori… dar, logic socotind, cu ceilalți încă patru milioane de români ce s-ar mai fi întâmplat dacă alegeau să rămână în țară? Statul ar fi continuat să împrumute bani de la bănci cu dobândă mare ca să le asigure salariile mizere, iar nemulțumirile acestora ar fi ajuns la cote maxime, culminând cu greve și proteste violente la ordinea zilei.

Plecarea peste graniță a acestor nefericiți ai sorții a venit ca o MANĂ CEREASCĂ pentru clica politică mafiotă care speculează fenomenul emigrării în avantaj propriu. Anual intră în țară sume de zeci de miliarde de euro trimise de românii aflați la muncă peste hotare… și, ce e drept, acești bani merg în sistemul privat, însă, cum majoritatea angajaților din țară muncesc în circuitul privat, acești bani proveniți din extern îi ajută foarte mult. Și astfel, datorită celor plecați și cei din țară trag foloase, numai că puțini dintre ei au demnitatea s-o recunoască. 

Fără niciun dubiu, unul dintre factorii stabilizatori ai economiei l-a reprezentat contribuția substanțială prin remitere valutară a românilor din diaspora pe parcursul anilor de la aderarea țării în U.E.
Cât despre protestul organizat de "diaspora" din data de 10 august, s-a preconizat să fie un miting îndreptat împotriva întregii clase politice, însă, din păcate, PRESA PĂRTINITOARE și ASERVITĂ uneia sau alteia dintre taberele politice adverse a DISTORSIONAT ADEVĂRUL. Mai mult decât atât, au fost INFILTRATE anumite entități asociate și SPONSORIZATE de organizațiile Soroș din teritoriu pentru a deturna acțiunea în favoarea grupului militant civist numit REZIST. Frecvența articolelor scrise pe Facebook și a unor știri televizate SUGEREAZĂ ideea unei lovituri de stat, o diversiune vehiculată de tabăra PSD, care emite ipoteza unei încercări de preluare a întregii puteri de către Opoziție.
Violența cu care s-au manifestat jandarmii împotriva protestatarilor pașnici denotă CARACTERUL REMINISCIENT COMUNIST al clasei politice care își dresează câinii de pază să reacționeze cu o cruzime specifică doar naturii lor. În acest context se explică aversiunea politicienilor împotriva românilor aflați peste granițe, deoarece aceștia au luat contact cu o lume civilizată și își doresc o schimbare majoră în țara lor.

Așa că, domnilor politicieni și susținători ai acestora, cei care îi numiți pe românii din afară hoți, cerșetori, spălători de … generalizând partea negativă, luați aminte că acești oropsiți ai exodului au infinit mai multă demnitate și onoare decât domniile voastre care v-ați instalat în fotoliile Puterii datorită compromisului murdar, al trădării și al intereselor meschine.
Luați aminte, domnilor fățarnici! Românii care îngrijesc bătrânii prin Italia, cei care muncesc prin ferme sau ceilalți care prestează alte feluri de munci, aparent refuzabile, dar onorabile, merită respectați și apreciați pentru efortul lor de a trimite bani într-o țară falimentară care nu produce nimic decât pagube cetățenilor. Nu le mai imputați vina de a fi ales calea străinătății în detrimentul unei vieți austere trăită în țara natală care nu le oferă nimic, din cauza nepăsării și a ignoranței voastre față de proprii voștri cetățeni!

Sursa: Andreea Arsene
Adaptare: Carmen Pankau










marți, 1 decembrie 2020

☀️ROMÂNIE MULTIMILENARĂ, NEMURITOARE, LA MULȚI ANI!


Suntem AICI de zeci de milenii, și AICI vom rămâne, AICI unde ne-am născut, aici unde s-a născut și Timpul, Nemurirea. 


Noi NU suntem singuri, Cineva veghează asupra noastră! 

Toate încercările de dezmembrare a noastră au eșuat și vor eșua mai departe! Întotdeauna! Iar cei care încearcă să ne dezbine, o vor sfârși rău, ca și ceilalţi! 

🌹LA MULŢI ANI ROMÂNIE MULTIMILENARĂ, NEMURITOARE! 

Ne plecăm cu multă dragoste și respect în faţa ta. Tărâmul nostru moștenit de de la Străbunii noștri îl vom apăra și îl vom dărui mai departe urmașilor și urmașilor urmașilor noștri! 

☀️NIASCHARIAN! Să renaștem! 

Autor: Carmen Pankau




marți, 24 noiembrie 2020

☀️AVEM O PROBLEMĂ DE IDENTITATE?


Suntem “daci” (?) Serios? Este așa de simplu?

Știu, avem încă această nedumerire, însă o au numai unii dintre noi. Problema și dilema lor este, nu pentru că nu știu, ci pentru că NU VOR să știe și refuză să se informeze, ei iau drumul „turmei“ teleghidate.
Este mult mai simplu să faci ce ţi se spune, nu trebuie să mai gândești, este chiar obositor… și se complac în „lâncezeala“ autohtonă.

Suntem ţinuţi „orbi“ și „înfometaţi“ de informaţii. Astăzi, adevărul nu mai poate fi ascuns, iese singur la suprafaţă…

Problema unora este că se încăpăţânează să fie si să rămână „daci“, nu geţi, și doresc ca ţara noastră să se numească din nou „Dacia“(!) Așa li s-a spus și ei rămân așa, "daci", pentru că... așa vor ei.

Desigur că asta se și vrea. Prin denumirea de „dac“ se renunţă de bunăvoie la vechimea MULTIMILENARĂ a poporului nostru Pelasgo-Get, și conform acestei denumiri de „dac“ „existăm“ DOAR de cca. 2.000 de ani!

Pentru cei care încă nu au aflat, prădătorii romani ne-au botezat, după cucerirea a numai 14% din suprafaţa Geţiei (potrivit calculelor lui Gabriel Gheorghe), în „Dacia“ , mai exact: „Colonia Dacia romană“.

Când poporul nostru Pelasgo-Get era pe lume, romanii nu existau nici măcar în stare microbiană.
Iar ROMA a fost fondată tot de NOI, Geţii!

Noi NU suntem „daci“, urmasii Romei, NOI SUNTEM GEŢI!
Cu sau fără voia voastră!

☀️NIASCHARIAN! – Să renaștem!

Autor: Carmen Pankau