duminică, 8 august 2021

☀️PELASGO-GEȚII, STRĂBUNII NOŞTRI, AU FOST PĂRINȚII PRIMILOR FARAONI DIN EGIPT

 

Faptul că PELASGII s-au răspândit în toate colțurile lumii, influențând, îmbogățind şi dând naștere multor Culturi din întreaga lume, este de necontestat. Când Pelasgii înfloreau ca civilizație în spațiul CARPATO-DANUBIANO-PONTIC, devenind stăpâni ai scrisului şi metalurgiei, ai filozofiei şi muzicii, ai medicinei şi celorlalte ramuri ale științei, EGIPTENII, EMEŞII sau GRECII antici NICI NU SE NĂSCUSERĂ ÎNCĂ, abia mii de ani mai târziu făcându-şi apariția pe pământ.

ORIGINEA FARAONILOR EGIPTENI ERA GEȚIA. ZEII GEȚI au fost Faraonii Egiptului.
Dinastiile Egiptului Antic îşi au începutul aproximativ 3000 î.e.n. Primii regi egipteni aveau sculptate pe sarcofag aceeași căciulă getică, precum și scutul și sabia getică. Cea mai mare parte a aurului din comorile egiptene provine din... Apuseni, România! Acest fapt este atestat în laboratoarele din vestul Europei.

Amintirea geților s-a păstrat în scrierile multor autori din lumea antică greacă şi romană şi NU poate fi ştearsă, oricât s-a încercat şi se va mai încerca de cei care se tem de noi si nu ne vor binele.

GEŢII DE AUR, care AU CONDUS Egiptul în acea perioadă.
Djat/GET înseamnă în limba croată „Moșul” (Cel foarte bătrân), iar la egipteni are același înțeles. Cei mai bătrâni sunt numiți Djați (Geți). Numele de „Geții de Aur“ şi l-au primit datorită faptului că ei au salvat omenirea şi erau considerați Stâlpii Pământului. În jurul lor se reorganizau noile societăți umane.
GEŢII DE AUR, strămoșii geto-dacilor, sunt civilizația primordială a lumii re-zidite. Toate celelalte seminții umane au pornit la un moment dat DE AICI. Geții de Aur au existat înainte de Egypt, Mesopotamia și a altor civilizații străvechi. Acestea sunt adevăruri istorice documentate și recunoscute de mari istorici ai lumii noastre actuale. Lumea Pierdută (Poedia) a dispărut în proporție de 98% atunci. După „rezidirea lumii”, a reînceput cultura Vechii Europe, Civilizația din Valea Dunării, din zona Bulgariei de azi (pe atunci inexistentă), România, Moldova, cea care ia ființa la anul 6500 î.e.n., cu mult înainte de existența Mesopotamiei.

După ce acești oameni antici Pelasgo-GEȚI, au refăcut nucleul primordial uman, au creat rute intercontinentale și internaționale, spre a repopula planeta, în toată Europa și Asia, chiar și în Africa și posibil America.

Pelasgo-Geƫii au ajuns atât de avansați în știința metalurgică, încât puteau crea temperaturi de topire de multe mii de grade. Ei aparțineau unei aceleiași culturi și aveau orașe uriașe, pentru vremea aceea. Ei au avut cea mai veche scriere din lume, ei au inventat roata, simbolul ciclului vieții Yin & Yang era al lor cu 1000 de ani înainte de a exista China. Ei au inventat svastica cu 2000 de ani înaintea restului lumii. Descoperiri importante s-au făcut despre aceste lucruri și fapte, dar NU au fost mediatizate. Cultura Cucuteni este cea mai veche Cultură din lume. Este dinainte de Egypt și Mesopotamia. România este o țară care are o moștenire arheologică fantastică. Simbolul coarnelor, a apărut tot aici la noi cu 4000 de ani î.e.n., ca semn al loviturii de corn planetare pe care o poate primii omenirea. Simbolul a ajuns apoi până la faraonii Egiptului, Zei geți și aceștia.

Părinții primilor faraoni din Regatul Vechi egiptean erau GEŢI. Originea faraonilor egipteni era GEȚIA, România.
Primul Faraon al Egiptului a fost Menes şi a domnit în jurul anului 3150 î.e.n. Menes sau Narmer, primul Faraon al primei dinastii, de la care a pornit istoria Egiptului, care, se spune că a primit Tronul direct de la Dumnezeul Horus. Potrivit papirusului din Torino și „Istoriei“ lui Herodot, Menes I este, de asemenea, părintele fondator al Memphisului, capitala Egiptului antic în timpul Vechiului Regat. De asemenea, se crede că Menes a introdus închinarea zeilor și sacrificiul Egiptului antic. Potrivit operei lui Pliny, lui Menes i se atribuie un ghid al Egiptului Antic. Menes (cel care rezistă) este primul faraon muritor al Egiptului care a fost creditat cu unificarea Egiptului de Jos și de Sus.

Potrivit specialiștilor, pe această paletă se găsesc cele mai vechi inscripții hieroglife găsite vreodată, ele înfățișând Unificarea Egiptului de Sus cu cel de Jos sub primul Faraon al Egiptului, Narmer sau Menes (a se observa cuşma getică a Faraonului de pe pictograme). Datorită acestui eveniment istoric, Unificarea Egiptului superior și inferior, a adus și scrierea, arta, agricultura și tehnologia meșteșugărească în Egipt, țara faraonilor.

ZEII SOARELUI (OSIRIS ȘI ISIS) ERAU TOT GEȚI.
În fața templelor egiptene se ridică încă pilonul getic (Djatul), cel care simbolizează locul unde trăia Zeul suprem, anticul Osiris, cel adunat din bucăți și refăcut (după ultimul cataclism planetar, când o cometă „șarpe” a „atacat” planeta noastră (ca un șarpe cosmic), Cavalerii Danubieni au alergat și au strâns restul omenirii în jurul Mării Getice. Atunci au murit 98% din omenire. Geții i-au hrănit, i-au educat și pregătit pentru înmulțirea neamului lor și pentru recolonizarea planetei pustiite.
„GET“ este un cuvânt antic pe care îl folosesc egiptenii și în prezent, când se adresează oamenilor foarte bătrâni. „Geți“ sunt la ei numiți „Mama Mare” și „Tata Mare”, adică stră-stră-bunicii.

Povestea lui Osiris (om alb, zeu al soarelui, vopsit în albastru, ca geţii agatârși) și fratelui său (ucigaș/negru) Seth este O POVESTE GETICĂ. Seth l-a tăiat pe Osiris, l-a pus într-un sicriu și l-a aruncat în ocean (cataclismul cosmic a „rupt” în bucăți omenirea, a dezmembrat-o; semn al Potopului Universal Val-Hala, sau Hala cea Mare, Groaza cea Mare). Sicriul a plutit pe lângă multe țări, până când copacul sfânt l-a oprit cu rădăcinile sale (Copacul Vieții, Stâlpul Djat – Stâlpul Get, cel care a stat pavăză intemperiilor și și-a asumat riscul de a salva toți oamenii care se mai aflau în viață). Acesta a fost apoi găsit de zeița Isis, sora lui Osiris. Isis a plâns, lacrimile l-au atins pe Osisris, care a înviat și au trăit împreună o perioadă, până când l-au făcut pe Horus.

Ridicarea stâlpului GET reprezenta stabilitate, fixarea tuturor elementelor de care depindea o evoluție normală a unei societăți umane (cele patru puncte cardinale, calendarul, anotimpurile, poziția stelelor pe cer etc.) Osiris (OS – IRIS) se afla în interiorul acestui Pom al Vieții jupuit de cataclismul planetar („povestea” vieții lui simboliza adunarea datelor despre lume (refacerea corpului zeului), fixarea ordinii în tot și toate (OS – Cel tare) și supravegherea cu atenție a echilibrului (IRIS – „Ochiul care vede tot”).

Ca emblemă-simbol personificat, avem „Ankh” (crucea cerului, cea care având toartă, poate fi agățată de cer; AN – KH, atunci când nu este fixată reprezintă „Timpul câh”, cel mizerabil, când din cer ploua cu hidrocarburi; Egiptul numit și „pământul negru” la acest lucru face referire, iar mumiile se „îmbrăcau” în bitum din aceeași cauză), dar și „stâlpul Djat” (cel care fixează totul de pământ), acesta fiind și sceptrul regal. El apare mai întâi în perioada predinastică (cum ar fi pe etichetele-cartușe ale regelui Narmer) și continuă să fie folosit de-a lungul întregii istorii a Egiptului.

De obicei, aceste embleme, alături de arme, însoțeau regele peste tot. Un exemplu: imaginea de la mormântul lui Ramses III, semnificând stabilitatea, are un pilon Djat ce prinde cu două mâini două sceptre („stăpânirea”) și are „ankhs” (crucea egipteană, crucea cerului) atârnând de cele două brațe (semn al echilibrului). Aceasta imagine complexă se află pe un coș NEB, și reprezintă semnul pentru „toți” (împreună) sau „domnul”. Criptograma tradusă este:
„Toată stăpânirea și viața sunt în modul de abordare a stabilității” (de exemplu, Ramses, care a devenit Osiris asumându-și rolul de conducător).

Pe plăcuțele de plumb getice de la Sinaia apare o imagine asemănătoare celor din Egipt, dar cu două coloane ale cerului ce asigură stabilitatea, între care „tronează” și conducătorul sau Zeul.

Referinƫe: Constantin Olariu Arimin, George V. Grigore
Adaptare și foto: Carmen Pankau
















4 comentarii:

  1. Felicitari pentru postare dar din pacate acei geti daci etc au fost acum sint manelisti liberali psd ce vor fi pomeniti peste secole asa ca dormiti in continuare linistiti ciao

    RăspundețiȘtergere
  2. Plăcuțele de la Sinaia au fost în AUR , topit de regi străini să-și facă castele Peleș și Pelișor, noroc cu unii care au copiat câteva in plumb ....

    RăspundețiȘtergere