joi, 22 decembrie 2022

REÎNTOARCEREA LA RĂDĂCINI


Sunt multe lucruri omeneşti uitate, „mărunte“, care NU costă nimic, însă care aduc bucurii multe.

O floare, un zâmbet, o înbrăƫişare, un telefonat, o scrisoare, un salut prietenos, un cuvânt bun, o încurajare, un mulƫumesc…

Să ne readucem aminte şi să le dăruim din nou cu drag! Şi aceastea se vor reîntoarce la noi…

Aceste „nimicuri“ omeneşti ne readuc zâmbetul pe buze, strălucirea în ochi şi Lumina în suflet.

Ne-am îndepărtat de noi înşine! Viaƫa, timpurile grele pe care le trăim acum NU sunt nicio scuză şi nicio explicaƫie! NU! Lipsa de EMPATIE ne caracterizează din păcate în zilele noastre…

Unde am ajuns… ca un animal are mai mult suflet decât un OM?

Trecem grăbiƫi prin viaƫă, fugim după idealuri care NU există, tindem să posedăm tot mai mult şi mai mult, tindem spre tot mai „sus“, tot mai repede, tot mai ieftin…

Nu mai ştim cine suntem, mulƫi nici nu mai vor să ştie, dar asta este manipularea zilnică a mass-mediilor cu care suntem confruntaƫi, în acest fel nu mai vedem realitatea de sub ochi şi suntem preocupaƫi de lucruri neimportante şi iluzorii…  

Fiecare vrea să aibă, dar puƫini vor să fie…

Ne-am îndepărtat de tot, de rădăcini, de Străbuni, de Neam, de Țară… SPIRITUALITATEA este cea mai mare moştenire a noastră şi care începe să se piardă! 

Spiritualitatea ancestrală a Neamului nostru a fost venerată şi copiată în întreaga lume.

🌿LEGILE BELAGINE, LEGILE ZAMOLXIENE AU STAT CÂNDVA LA BAZA CIVILIZAŢIEI UMANE.

Legile Belagine, Belagines, Legile frumoase, Legile naturale, Legile firii, Legile valahe ale pământului, sunt un cod de comportament nu numai în societate, ci și cu sine însuși în relaţia și în armonie cu Dumnezeu și cu Natura, sunt un izvor de înţelepciune ale vremurilor de demult, de pe aceste plaiuri mioritice, multimilenare, unde trăim și astăzi.

📜Aceste Legi Belagine sau legile lui Zamolxe, “stau la baza civilizaţiei umane“(Fontes II p.19), legi ale străbunilor noștri încă de pe vremea Pelasgilor, sunt legi autentice, pline de sacralitate, după care trăiau ei. 
Legile Belagine, după scrierile lui Strabon în “Geografia” 1.III.1, erau „un codice de legi vechi de 6.000 de ani, după mărturisirea lor”. 

REGATUL MATRIARHAL al Pelasgilor, condus de către ZEIŢA getă HESTIA, avea la bază cel mai vechi Cod de Legi scrise din întreaga Lume antică, acest Cod a fost atestat în anii 2.500 î.e.n. sub numele de BELAGINE sau Legile frumoase. Aceste Legi au fost predate mai departe lui Zamolxe.

Străbunii noştri, Pelasgo-Geƫii, au fost renumiƫi şi prin faptul că ei au luat sub ocrotire orfanii, văduvele, familiile care şi-au pierdut tătăl în războaie, şi i-au integrat în societatea lor. Nimeni NU a fost singur şi părăsit de toƫi, NIMENI NU A MURIT DE FOAME, nimeni nu a fost ignorat de vecini şi chiar de proprii copii sau membrii familiei, ca în ziua de astăzi… 

Simƫiƫi un nod în gât când citiƫi aceste rânduri? înseamnă că mai aveƫi încă Empatie…

Ăsta NU este progres! Este o ruşine pentru toată omenirea, nu se mai întelege om cu om. Empatia se pare că a dispărut în mare parte! Cum este aşa ceva posibil?

Atunci când vom începe, din nou, să înƫelegem şi să ne re-aducem aminte din memoria colectivă, şi să cunoaştem fenomenele non-fizice, SPIRITUALITATEA, vom face progrese imense şi ne vom elibera de „lanƫuri“.

Să ne dea de gândit unde am ajuns astăzi! Să ne reîntoarcem la Rădăcini!

NIASCHARIAN! Să renaştem!

Autor: Carmen Pankau





Un comentariu:

  1. Tot ce Spune-ți este adevărat ! În Copilăria mea , habar nu am avut cum arată un azil de bătrâni . Azi , România e plină de ele . Personal , nu mă regăsesc în generațiile de acum .

    RăspundețiȘtergere