joi, 9 ianuarie 2020

️🇷🇴️MADE IN ROMÂNIA - ROMÂNII AU CONTRIBUIT LA PROGRESUL OMENIRII


Strămoșii noștri, Pelasgo-Geţii au trăit pe întreg teritoriul Europei, la nord de Africa, aproape jumătatea Asiei și până în Japonia. Ei sunt cei care au civilizat Lumea!

📜EUGENE PITTARD scrie: 


"Strămoşii etnici ai românilor urcă neîndoielnic până în primele vârste ale Umanităţii, civilizaţia neolitică română reprezentând doar un capitol recent din istoria ţării."

Geţii sunt Civilizația Primordială a lumii. Ei au existat cu mult înainte de Egipt, Mesopotamia și de alte civilizații străvechi.


📜WILLIAM SCHILLER în cartea ''Unde s-a născut civilizaţia?'' scrie: 


“Civilizaţia s-a născut acolo unde trăieşte astăzi poporul Român, răspândindu-se apoi, atât spre răsărit, cât şi spre apus, acum circa 13.000-15.000 de ani !”

CULTURA CUCUTENI, încă de la începutul Neoliticului, este cea mai veche cultură din LUME. Această Cultură exista dinainte de Egipt și Mesopotamia.
Strămoșii noștri, Geţii, au avut cea mai veche scriere din LUME și s-a descoperit pe Tăbliţele de la Tărtăria/ Ardeal, acum 7.000 de ani.

Noi am fost întotdeauna primii în toate!

GEŢII AU AVUT PROPRIUL ALFABET!

Iată aici numai două dovezi și afirmaţii istorice:

📜CAROLUS LUNDIUS (Zamolxis, Primus Getarum Legislator) scrie:


„Să fie clar pentru toţi, că cei pe care antichitatea i-a numit cu o veneraţie aleasă Geţi, scriitorii i-au numit după aceea, printr-o înţelegere unanimă, Goţi. Grecii şi alte popoare au luat literele de la geţi. La Herodot şi Diodor găsim opinii directe despre raspândirea acestor litere.”

📜BONAVENTURA VULCANIUS din Bruges, De literis et lingua getarum sive gothorum, 1597 scrie următoarele:

“Geții au avut propriul lor alfabet cu mult înainte de a se fi născut cel latin. Geții cântau, însoțindu-le din fluier, faptele săvârșite de eroii lor, compunând cântece chiar înainte de întemeierea Romei, ceea ce o scrie Cato – romanii au început să facă mult mai târziu. Nu pot să trec sub tăcere, faptul că întotdeauna am fost admiratorul, mai mult decât al tuturor, al acestui nume prin excelenţă nobil al unui neam, care crede din adâncul inimii lui în nemurirea sufletelor, căci după judecata mea, condamnând puternic moartea, ei capătă un curaj neţărmurit de a înfăptui orice; după cum se vede, NEAMUL GEŢILOR s-a ivit aşa dintotdeauna de la natură, el a fost şi este un POPOR cu totul APARTE şi VEŞNIC.”

Limba noastră multimilenară este singura limbă naturală de pe Pământ și stă la baza aproape tuturor limbilor. Restul limbilor sunt artificiale, limbi inventate și impuse populaţiei respective. Important de știut este faptul că 90% din scrierea sacră a Geţilor, o găsim în scrierea noastră românească.

Roata, căruţa, uneltele, armele, tot de la noi au pornit. La noi au apărut primele mine și furnale din Europa.

Pe Valea Oltului au fost descoperite urmele unor locuințe cu o vechime de un milion de ani.
Casele cu etaj, spa, existau deja din Neolitic și au fost inventate de Geţi.

Îmbrăcămintea, încălțămintea, mobilierul, au fost și ele descoperite de Străbuni. Războiul de țesut a fost și el al geţilor. Vestita noastră cușmă, căciulă getică, multimilenară a fost și este copiată până în zilele noastre, în întreaga lume. Cea mai veche reprezentare a Cușmei, Căciulii noastre getice, NU "frigiană" și NU "dacică", așa cum este eronat spus, Căciula getică este reprezentată în Cultura Gumelniţa, acum 7.000 de ani.

Faptul că româncele, încă din străvechime purtau podoabe, este descoperirea unei amulete-pandantiv din cortex, la MITOC (Botoşani), veche de acum 26.000 de ani, CEA MAI VECHE DIN EUROPA.

Religia noastră multimilenară, crucea, existau deja din Neolitic (“preluată” cu zeci de milenii mai târziu de "Creștinism").

Noi, Geţii, suntem și am fost “creștini” cu mult dinaintea “Creștinismului”, care a COPIAT în întregime religia noastră a Geților, cu excepția câtorva detalii și nume, și asta se vede cu “ochiul liber”!

Muzica și instrumentele muzicale au fost inventate tot de Străbunii noștri.

Geţii au inventat toate simbolurile pe care le folosește azi omenirea, nimeni nu știe, sau nu vrea să știe că provin de la noi.

Geţii au inventat svastica cu 2.000 de ani înaintea restului lumii.

Simbolul ciclului vieții Yin & Yang este tot al lor, și asta cu 1.000 de ani înainte de a exista China.

Simbolul coarnelor (bucraniile) tot aici a apărut cu 4. 000 de ani î.e.n. ca semn al loviturii de corn planetare pe care o poate primii omenirea. Acest simbol a ajuns mai târziu până la faraonii Egiptului.

Aceste adevăruri istorice sunt documentate și recunoscute de mari istorici ai lumii noastre contemporane, cu sau fără voia “specialiștilor” români.
Despre aceste lucruri și fapte s-au făcut multe descoperiri importante, însă nu au fost mediatizate (!)


Nu este incredibil?

Este de necontestat faptul că NOI am fost întotdeauna un MODEL pentru toți, un exemplu de urmat. Ce poate fi mai frumos?

Nicio ţară din lume NU a dat lumii atât de multe genii, personalități extraordinare ca ROMÂNIA! Numele lor au fost așezate cu litere de aur printre legende, iar moștenirea lor pe care ne-au lăsat-o este imensă, de neprețuit.

Acest fapt ar trebui să ne dea de gândit și să ne confirme superioritatea!

Să fim mândri și demni că aparținem acestui popor extraordinar.

Noi ne tragem din cel mai vechi și nobil Neam de pe pământ, Neamul Pelasgo-Get!

☀️NIASCHARIAN! Să renaștem!

Autor: Carmen Pankau














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu