duminică, 5 ianuarie 2020

☀️CONFUZIA INTERNAŢIONALĂ CREATĂ: TRACIA ȘI DACIA. Dacii și tracii sunt denumiri regionale ale GEŢILOR!


În pofida tuturor încercărilor de a ne șterge din istorie, de a ne fura identitatea, de a ne schimba originea noastră getică, nimic NU a funcţionat. Suntem și astăzi aici, unde ne-am născut, aici de zeci de milenii. Există prea multe dovezi ale originii noastre, dovezi incontestabile și infailibile care nu se pot “șterge” și nici “negocia”!

S-a creat cu bună știință o confuzie internațională, care încă mai persistă, din cauza dezinformării voite, până în zilele noastre!

Să clarificăm această confuzie, să ne luminăm:

“Tracia” și “Dacia” au fost colonii ale imperiului roman, ele fiind regiuni getice, popoare de neam getic, denumirea noastră “daci” și “traci” este deci complet greșită, ei au fost GEŢI.

Exonimul “dac”, ”daki” era folosit de către romani, iar exonimul “trac” era folosit și dat de greci tuturor celor care trăiau la Nord de ei, unde "trake" înseamnă miazănoapte. 

“Dacii” erau geţii înrobiţi de către cotropitorii și jefuitorii romani, și tot de ei ca "daci" botezaţi și asta în anul 106 e. n.

Concluzionând, “Dacii” și “tracii” nu defineau etnii, ci erau locuitorii unei provincii romane.
Aici se face mereu confuzia între cetăţenie și etnie!

Iată câteva afirmații ale anticilor despre “traci” și “daci”:
🔹HERODOT pomenește peste 22 de seminții care populau zona sud-dunăreană:
"bessi, bisalți, brygi, dalonci, crestoni, crobizi, skyrmiazi, nipsei, odomanți, odryși, trauși, bistoni, ciconi, dersei, edoni, geți, paiți, sapeni, satri." NICIUNDE nu scrie de o seminție TRACĂ! 
🔹ROBERT SHERINGHAM (”De Anglorum Gentis origine disceptatio”, p. 159) spune:
"Astfel chiar Pliniu, Mela, Solinus, îi arată pe geți ca poporul Traciei. Toți tracii ar fi fost un singur popor, adică GEȚII, mărturisește Mela (sec. I )."
🔹FLAVIUS VOSPICUS din sec. III îi numește pe toți tracii popoare GETICE.
🔹STRABON și HERODOT le spun populațiilor din Tracia ”seminții”, nu popoare, pentru că toate aceste "seminții" aparțineau unui singur popor: GET.
Izvoarele antice consemnează limpede faptul că populațiile europene și ale Asiei vestice PROVIN din Carpați.
🔹VASILE PÂRVAN arată limpede în ”Getica” (1982, p.51):
”Cât privește sudul Dunării, până la Haemus, el era de mult getic. Dar GEȚII de aici erau numiți thraci.”
Astăzi avem suficiente informații genetice încât să putem susţine că cele două popoare antice au fost: PELASGII și GEȚII, până la amestecul celor două, care au dat naștere multor triburi, și care prin înmulțirea firească a lor, au dat naștere multor neamuri.

Amprenta noastră genetică este cel mai bun argument incontestabil al nostru, “dacii”, tracii” precum și o mulţime de alte popoare INVENTATE pe parcursul istorie, sunt toate de origine GETICĂ. Haplogrupul majoritar în Europa este deci… GETIC!
DACI, GEŢI, TRACI ŞI SCIŢI, deşi CHIAR grecii spun că:
“SUNT UN SINGUR NEAM, care locuiesc în ținuturi diferite, însă NU SUNT POPOARE DIFERITE!”
Prin urmare, neamul nostru GETIC a fost înlocuit, cu bună știinţă, cu “daci” și “goți”, urcând ambele neamuri și în ținuturile nordice pentru a nu mai înțelege NIMENI NIMIC!

O CONFUZIE VOITĂ și “reușită”!

Un lucru trebuie să ne fie clar: prin DENUMIREA FALSĂ de “Dacia” și “daci”, ne facem un deserviciu istoriei și neamului nostru, prin faptul că prin aceasta NE SCURTĂM existenţa noastră de zeci de milenii, la doar… 2 milenii.

Romanii știau exact cine erau străbunii noștri! Întregul teritoriu al Geţilor a fost denumit de romani TERRA GETARUM.

Indiferent cum îi denumeau străinii pe stramosii nostri:

DACI, GEŢI, MISI, BESI, GETULI, TYRA-GEȚII, TISSA-GEȚII, AR-GEȚII, INDI-GEȚII, ILER-GEȚII, MYS-GEȚII, MATYGEȚII, SAMO-GEȚII, ANDI-GEȚII, AN-GEȚII, SAR-GEȚII, MYR-GEȚII, MASSA-GEȚII, GEATS, JATS, DJED (Egipt), YUEHZII( China), etc.,

ei erau cu toţii GEŢI.

Nu a existat NICIODATĂ o etnie, un Regat și nicio limbă dacă sau tracă!

Toate drumurile duc la NOI! De ce? Pentru că de la NOI, de aici din zona Carpato-Danubiano-Pontică, adică din România de astăzi, a pornit și a plecat TOTUL! 

Pelasgo-Geţii sunt civilizatorii lumii. Slăvit fie în veci numele lor!

☀️NIASCHARIAN! – Să renaștem!

Autor: Carmen Pankau





Un comentariu: