marți, 3 martie 2020

🚩INCULTURA ȘI DEZINFORMAREA FAC RAVAGII


Sunt multi indivizi, nu pot să le mai spun oameni, spălaţi pe creier, în ultimul grad, mult mai mulţi decât am crezut eu, sunt de-a dreptul șocată!

Mizeria informaţională dă roade. Se promovează incompetenţa, necunoaşterea şi incultura pentru dominarea maselor.
Minciunile sunt “promovate” de mass-media, vândută străinilor, ca singurele adevăruri și ne fac să ne fie rușine de orice gând curat. Dragostea faţă de Neam și Ţara şi mândria naţională sunt declarate public ca “o rușine”, sunt după părerea lor “penibile” și “odioase”!

Tot ce este grandios, tot ce este mai frumos și valoros într-o societate umană este terfelit în noroi și călcat în picioare! Mediocraţia și prostia au ajuns la loc de cinste. Naţionalismul, dragostea pentru Neam și Ţară sunt cotate ca o “rușine”, după părerea lor și trebuiesc combătute cu multă severitate, cu orice preţ, mulţi se vor “europeeni”, sau cetăţeni ai lumii…

Agresivitatea, scandalul, minciuna sunt o realitate cotidiană. Criminalii, hoţii, trădătorii, ticăloșii sunt mari vedete și sunt la mare cinste, sunt admiraţi și omagiaţi de toată “lumea”… Ei sunt sărbătoriţi ca idoli! Şi iată că a apărut o nouă speţă de “sub-oameni”.

Este o tragedie că atât de mulţi „indivizi“, chiar și cu școală sau cu studii „superioare” (!), nu știu să citească, sau nu știu să înţeleagă ce este scris sau spus“. Cât despre scris… este o catastofă!
Dacă ar fi în puterea mea, aș înfiinţa de urgenţă un program pentru re-educare a analfabeţilor, chiar și a semi-analfabeţilor cu diplomă. Ei sunt un pericol pentru tot neamul. Dar numai cu proștii se poate face… ce se face!

Ce încredere mai poţi avea într-o generaţie “cu studii”, care în loc să-și aprofundeze conoștiintele și să schimbe păreri cu alţii de seama lor, au în cap numai party, selfies, fotografii “nostime”, dacă se poate cu limba scoasă, că e așa la modă… exprimări înr-o limbă franceză sau engleză de “baltă”, că propria lor limbă, românească, LIMBĂ PRIMORDIALĂ, nu li se pare deloc “chic”, nu mai e bună destul…

Și ăștia sunt viitoarea “elită” a ţării, viitorii profesori, doctori, avocaţi, ingineri…?

Așa arată oamenii culţi?

Înainte, studenţii apărau drepturile Neamului, Ţara, astăzi se lasă duși cu valul “european”, îi interesează numai distracţia, drumul cel mai scurt spre vârful carierei, indiferent prin ce mijloace. Dar știu că nu sunt toţi așa, și în aceștia ne este toată speranţa!

Este foarte trist, că mulţi intelectuali, de toate vârstele, au făcut și fac jocul murdar al tâlharilor, spre a-și salva propria piele, și desigur, cariera.
A avut loc o îndobitocire planificată a poporului, și asta în decursul mai multor ani, acţiune care le-a reușit pe deplin! Sunt experţi în așa ceva, să recunoaștem!
Oare de ce toţi intelectualii au fost “înlăturaţi”, în mai toate timpurile?
Prostia și dezinformarea, incultura sunt mult mai periculuase și fac ravagii, mai ceva decât o bombă atomică!
Sistemul de învăţământ trebuie re-structurat complet, din temelii, și asta URGENT!

Norocul nostru este că mai sunt mulţi oameni inteligenţi, culţi, sănătoși, din toate punctele de vedere, tineri inteligenţi și curajoși, care știu ce vor și care este menirea lor pe acest pământ, conștienţi și mândri că aparţin Neamului nostru pelasgo-get! Și în ei este speranţa! Cu ei mergem mai departe!

Întotdeauna exista o "ieșire", din tot! Principalul este sa NU capitulăm, în fata nimanui! Capul sus!

☀️NIASCHARIAN! Să renaștem!

Carmen Pankau





2 comentarii:

  1. Aici nu se pune problema banilor ,banii se pot colecta foarte usor prin initiativa primariei Iasi , de la unii oameni de afaceri patrioti si iubitori de cultura cat si de la platitorii de impozite locale prin adaugarea unui mic procent , suportabil , la sumele datorate anual .Este vorba de bun simt in primul rand si apoi de spiritul gospodaresc al edilului siresponsabilii locali de la cultura ,urbanism ,etc . Iasul a avut in istoria sa primari celebri care au lasat in urma lor o mostenire pt generatii ; - prima uzina electrica ,primul tramvai , primele drumuri moderne ,pavate , parcuri ,etc Am putea aminti pe Scarlat Pastia ,primarul care a cedat pamantul sau pt amenajarea cimitirului Eterntatea pe stralucitul Nicolae Gane pe Vasile Pogor ,etc Fiecare dintre ei avand o lista lunga de realizari remarcabile !

    RăspundețiȘtergere
  2. Subscriu ! Demnitatea are un preţ, preţ pe care, cei la care vă referiţi, nu sunt dispuşi să-l plătească, din ignoranţă, laşitate, obedienţă crasă şi alte sinonime. Eu vă mulţumesc, pe această cale, din sufletul meu de om român. Vă doresc multă sănătate, succes şi fericire!

    RăspundețiȘtergere