miercuri, 27 noiembrie 2019

☀️MÂINE… UN NOU RĂSĂRIT


Suntem încă descumpăniţi, suntem triști, buimăciţi, parcă ne-a părăsit și ultima speranţă, nu ne găsim cuvintele să descriem ce simţim. Este o durere mare, veche, care a pus stăpânire pe noi.

Ne revoltăm și ne întrebăm cum este posibil? Se întâmplă mereu și mereu aceeași. Numai culoarea s-a schimbat, numele și timpul.

“Ei” sunt în agonie, mult nu o vor mai putea face, la nesfârșit, “zilele” lor sunt numărate…

Este nedrept, parcă neașteptat, este revoltător să se repete aceeași. Până când nu ne învățăm lecția, nu putem merge mai departe. Dacă nu ne implicăm împreună, nu avem cum să câștigăm.

"Ei" știu asta prea bine, de aceea ne-au dezbinat, ne-au separat în mai multe „tabere“, ne vor combate mai departe cu mereu alte arme, cu „instrumente“ noi. Naivitatea, indiferența și comoditatea noastră o vom plăti foarte scump!

Negustorii peste vieți, vânzătorii de minciuni… De data asta vor fi și mai violenți. Trădarea, minciuna a învins, și dacă numai temporar.

Vom mai rumega mult timp această învingere a noastră, în căutarea unui răspuns!

Cred că (aproape) toți cei care citesc rândurile mele, sunt pe aceeași lungime de undă cu mine, și înțeleg exact ce vreau să spun, ce simt. Sunt în asentimentul tuturor, când spun că nimic NU este întâmplător, ceea ce se întâmplă, datorăm faptului că NU am învăţat NIMIC din trecut. Nimic, absolut NIMIC!

În momentul în care înțelegem și acceptăm aceasta, suntem pregătiți să schimbăm aceasta stare.

Trebuie combătută CAUZA, nu efectul!

Unui copac bolnav nu îi tratăm frunzele, ci RĂDĂCINA, o dată pentru totdeauna! Prea multi paraziți s-au aciuat în jurul rădăcinii, care ne rod pe dinăuntru. Să facem curățenie generală!

DECEBAL nu a pierdut războiul pentru că nu a fost capabil. Nu! El a pierdut războiul, ca multi alții, pentru greșeala lui catastrofală de a acorda ÎNCREDERE unui STRĂIN DE NEAM, unui grec (grecii nu au fost niciodată prietenii noștri!), care după ce a studiat intens (în timp îndelungat și nestingherit de nimeni), tot ce se poate afla despre un popor, până în cele mai mici amănunte, L-A LOVIT, L-A VÂNDUT romanilor, pentru bani, desigur.

Și această mare greșeală a făcut-o Decebal nu o dată, ci de două ori, cu aceeași persoană!
Această încredere, greșeală capitală, repetată a lui DECEBAL, l-a făcut vulnerabil și a dus la dezastru, la pierderi incomensurabile pentru el, dar și pentru poporul get.

Ni se pare cunoscută povestea? Se întâmplă și azi!

De câte ori i s-a întâmplat asta poporului nostru? De multe, prea de multe ori! Cu “lasă că va fi bine”, nu rezolvăm problema!
Să ne învățam în sfârșit lecția, numai așa vom putea merge mai departe.

Există o singură direcție: trezirea în masă și înainte!

Mâine va răsări soarele și pentru noi! Așteptăm un nou RĂSĂRIT.

☀️NIASCHARIAN! Să renaștem!

Autor: Carmen Pankau







2 comentarii:

  1. N-am obosit, deoarece știu ce am trezit în mine. Am redescoperit rădăcini ce mă leagă de acest pământ sfânt. Am fost adormit pentru o perioada foarte lungă,trezvia mi-a fost aprinsă . Intr-o realitate crudă, oarbă , cea mai satisfacatoare parte a omului rămâne sacrificarea pentru adevăr .

    RăspundețiȘtergere
  2. Din tot sufletul aș vrea să spun ceva pozitiv ! Mă tem că suntem prea ,,mici’’deja mulți caută o viață mai bună în vest . România e plină de oameni care și-au pierdut orice speranță . Tot ce avem azi în politic este ,,văndut ‘’ ! Viața chinuită ,a transformat cetățenii .

    RăspundețiȘtergere