vineri, 20 septembrie 2019

NICIO SCĂPARE? Ba da: ☀️NOI și iarăși NOI!


Mâncare alterată, fără niciun gust, fructe necoapte și fără nicio aromă și fără vitamine, de multe ori necomestibile, despre carne, pâine și lapte, să nu mai vorbim, totul este injectat și stropit, cu pesticide sau modificate genetic. Boală pe bani!

Usturoi din China, cartofi din Egipt, roșii din Olanda, cireșe din Turcia, vinuri din Italia, porumb din Mexic, mobilă (cu lemn furat sau luat pe doi bani din România) din Suedia, și lista poate continua…

De ce? NOI avem cel mai fertil pământ!

Piese de vestimentație, din toate colțurile lumii, ajung în magazinele românești spre vânzare, de parcă noi nu am fi în stare să ni le producem singuri.

HAINELE. Noi ne-am țesut dintotdeauna singuri hainele, de milenii. IIA românească este vestită în întreaga lume! Ea a fost și va fi întotdeauna la modă, iar portul românesc rămâne un model de „inspirație“ pentru pentru casele mari de modă, care fac bani frumoși cu folclorul românesc.

Celebre case de modă, printre care Dior, Valentino, Missoni, Marlboro Classics, Givenchy, Yves Saint Laurent și altele (vezi clip-ul), copiază, fără rușine portul nostru românesc multimilenar, și vând la prețuri exorbitante. Mari designeri ai lumii se inspiră și câștigă și ei din folclorul nostru strămoșesc, fără sa specifice nici ei, desigur, sursa „inspiraţiei“.


CĂCIULILE/ cușmele noastre GETICE, au fost și sunt și astăzi o MARCĂ românească folosită internațional, până și USA “folosește”, desigur neîntrebat, căciulile noastre getice tocmai pe … stemele lor!
Căciula getică a reprezentat și reprezintă un simbol utilizat, ca element de heraldică și simbolistică OFICIALĂ, de către state ca:
Franța, SUA, Portugalia, Brazilia, Argentina, Cuba, Nicaragua și altele.
De ce? De ce suntem de toţi copiaţi? Că nu suntem buni?

NOI am fost dintotdeauna un exemplu pentru alţii, mulţi ne-au copiat, desigur neîntrebat cu bună știinţă, alţii ne-au copiat fără șă știe că sunt ale noastre și le folosesc până în zilele noastre.

La fel și cu SCRIEREA, noi nu am “descoperit-o”, ci ne-am născut cu ea, limba noastră este o limbă naturală și stă la baza (aproape) tuturor limbilor. Câţi ştiu că cea mai veche scriere din LUME s-a găsit la Tărtăria, România şi ne aparţine?
Strămoșii noștri, Geţii, au “cucerit” lumea, pe unde au fost, ei și-au lăsat amprenta și au lăsat urme uriașe și adânci în spatele lor pe unde au trecut. Ei i-au civilizat pe toţi, din mers.
Mulţi s-au întors acasă, pentru că berea noastră, tot de noi descoperită, a fost cea mai bună. 😉

MUZICA și VERSURILE le-am descoperit tot NOI, STRĂMOȘII NOȘTRI, fapt dovedit! Și noi? îi promovăm pe alţii, când NOI avem extraordinar de bună muzică românească…

Și acestea sunt numai câteva exemple în care se dovedește că NOI, suntem atât de valoroși, încât suntem, și după atâtea milenii, copiaţi de o lume întreagă!

Vă este clar?

Și atunci? De ce? Ce argumente avem să cumpărăm totul de la alţii? Niciunul! Este numai prostia/naivitatea că altundeva este totul mai bine și toţi au lucruri mai bune și mai frumoase decât noi. Nu!

Chimia este prezentă peste tot, nu numai în alimentaţie... și prezentată în mod foarte “seducător”, apetisant, colorat și foarte “gălăgios“ (în termeni de specialitate se numește Marketing), și suntem ademeniţi, prin super ieftiniri, la cumpărare.
Și noi? Ne lăsăm “seduși”, minţiţi, și …cumpărăm tot ce e străin fără să clipim din ochi…

De ce?

Importăm produse de peste mări și ţări, de multe zile “pe drum” spre cumpărător, produse otrăvite și fără valoare, când NOI AVEM AICI produse sănătoase de o calitate mult, mult superioară! Glia noastră strămoșească este cea mai fertilă!

Și atunci se pune întrebarea pertinentă: De ce? De ce importăm?

În timp ce produsele importate, de cea mai scăzută (ca să nu spun mizerabilă) “calitate” din super-market-uri, se vând, așa cum sunt, sub orice critică, produsele noastre proaspete, sănătoase, pline de vitamine și de soarele autohton ale țăranilor noștri, produse DATE DE GLIA NOASTRĂ STRĂMOȘEASCĂ, și cu atâta dragoste și trudă muncite, se strică și trebuiesc aruncate, și odată cu ele și munca, speranţa și siguranţa zilei de mâine a ţăranului român!
Se spune că veșnicia s-a născut la ţară! Satele noastre sunt pe cale de dispariţie!

De ce? CUM este posibil așa ceva?

De ce suntem orbi și surzi? Suntem atât de ignoranţi? Suntem atât de indiferenţi?
Chiar nu mai avem nici un pic CONȘTIINŢĂ în noi? Nu mai avem simţul discernământului în noi? Sau nu mai funcţionează creierul?
În tot cazul este IRESPONSABIL ce facem! Ce se întâmplă cu noi?

Ipotetic vorbind, ce s-ar întâmpla DACĂ nu ar mai exista ŢĂRANUL ROMÂN?
Ţi-ai pus vreodată această întrebare? NU? Incearcă să ţi-o pui! Acum!

NOI suntem AICI de multe, multe milenii, noi am știut dintotdeauna să ne hrănim sănătos, nu trebuie să ne înveţe nimeni ceea ce noi știm deja cu mult înaintea lor!

NU ESTE NICIO SCĂPARE? Ba da: NOI și iarăși NOI!
Cumpăraţi numai PRODUSE ROMÂNEȘTI, indiferent ce, este de o calitate mult, mult superioară tuturor!

Cumpăraţi TOT, TOT, TOT CE ESTE ROMÂNESC, aceasta este calea!
Promovaţi ţăranul român și NU super-puterile!
Susţine-ţi ŢARA și NEAMUL! Întotdeauna!
Și GÂNDEȘTE ROMÂNEȘTE!

☀️NIASCHARIAN! Să renaștem!

Autor: Carmen Pankau


























3 comentarii: