vineri, 30 august 2019

❇️ CODUL GETIC DE PE STATUIA DE LA ADAMCLISI


Năravul lui Traian de a-şi imortaliza trecerea prin tot felul de inscripţii i-a năucit multă vreme pe istorici, care i-au atribuit greşit multe monumente. Aşa s-a întâmplat și cu cel de la Adamclisi.
De altfel, acest obicei al împăratului i-a atras porecla, încă din timpul domniei sale, de „herba parietaria”, „iarba zidurilor”, fiindcă „năpădea” tot. De fapt, el a consacrat monumentul de la Adamclisi zeului Marte, punându-şi inscipţia ca pe un sigiliu domnesc pe acest impunător edificiu. Şi când şi-a pus „amprenta”, s-a simţit îndreptăţit să-şi aroge şi titlul de PONTIF MAXIMUS, Mare Preot al cultului geto-dac!

MONUMENTUL DATEAZĂ DIN EPOCA BRONZULUI

În 1980, Nicolaie Copoiu, secretar ştiinţific al Institutului de Studii Istorice, l-a trimis pe cercetătorul Vasile Rudan pentru a face un studiu asupra componentelor originale ale monumentului, în vederea reconstituirii. Concluziile cercetătorului au fost că monumentul datează din epoca bronzului, mai fusese restaurat în vechime, evidenţiindu-se două şcoli diferite de sculpură, că „gorgona romană” ESTE O ZEIŢĂ LOCALĂ a fertilităţii şi prosperităţii, fiind împodobită cu spice de grâu şi coarde de viţă de vie, iar într-o metopă, o amazoană şi un uriaş amintesc de bătălii mitice. Sunt foarte multe detalii care dovedesc faptul că MONUMENTUL NU ESTE RIDICAT ÎN TIMPUL LUI TRAIAN.

ZEUL FĂRĂ CHIP PROTEJÂND PUIUL DE GET

Friza interioară este decorată cu steagul de luptă al geţilor, ŞARPELE CU CAP DE LUP, ceea ce dovedeşte clar originea getică

Istoricul Jean Deshayes, autorul lucrării ”Civilizațiile vechiului Orient”, atribuie genul de construcție circulară GEŢILOR şi MASAGEȚILOR, care au răspândit religia și simbolistica solară.
Deshayes concluziona că aceste monumente AU INFLUENȚAT ulterior şi arta funerară a vechiului Orient.
Cercetătorul Vasile Rudan a constatat că în jurul monumentului, la o adâncime de 12-14 metri, sub depuneri aluvionare, există vestigii ale unei AŞEZĂRI DE TIP PROTOURBAN, cu temple, edificii, locuinţe, canalizări, încă neexplorate de arheologi.
Şi tot datorită cercetătorului Vasile Rudan s-a păstrat fotografia celei mai importante metope, ASTĂZI DISPĂRUTĂ, înfăţişând un ZEU FĂRĂ CHIP, ce protejează un pui de get, un copil cu păr cârlionţat, acoperit de celebra căciuliţă getică.


CONCEPUT DE MARELE PREOT

Un studiu al compoziţiei Monumentului conduce la convingerea că acesta este opera unui iniţiat. Scriitorii antici sunt unanimi de acord că MARELE PREOT al geţilor CUNOŞTEA TAINELE CERULUI ŞI ALE PAMÂNTULUI.
Semnele geometrice de pe Monument sunt SIMBOLURI, ce în limba iniţiaţilor reprezintă FORŢE CEREŞTI. Marele Preot al geţilor ar fi fost SINGURUL în stare să conceapă compoziţia Monumentului de la Adamclisi.


Adamclisi a fost scoasă la iveală întâmplător în anul 1894, de plugul unui ţăran. Aceasta a fost achiziţionată de colecţionarul Jean Eleutheriade, ginerele pictorului Gheorghe Tattarescu şi a făcut parte din colecţia particulară a administratorului muzeului memorial al pictorului, de unde S-A ÎNCERCAT DE MULTE ORI SUSTRAGEREA ŞI SCOATEREA DIN ŢARĂ.
 

Supusă unui studiu de către o echipă de arheologi, lingvişti şi istorici, în 1986, s-a concluzionat că este vorba de statueta unui MARE PREOT SOLAR, sculptată din marmură de la DELENI-DOBROGEA.

Vechimea a fost datată din epoca bronzului. Insignele de pe piept, două stele a câte şapte raze, îl indică pe Mare Pontif al cultului solar.

MATRICEA LINGVISTICĂ, UNICĂ ÎN LUME

Matricea lingvistică de pe patrafir este unică în lume. Aceasta demonstrează că scrierea hieratică, codificată, era folosită de marii iniţiaţi care erau preoţii geţi. Acesta este PRIMUL DOCUMENT care dovedeşte EXISTENŢA CODULUI GETIC, luat adesea în derâdere.
Profesorul Tudor Diaconu din Piteşti este cel care a descifrat codul din matricea ligvistică a statuii, ordonând-o după ordinul 10, al castei regilor-preoţi IO ! Vom reveni cu un articol despre codul getic, descifrat de cercetătorii Tudor Diaconu și Ilie Stancu.

Prima citire a fost descifrată astfel: 
„Îndepliniţi ale voastre îndatoriri!” 

Iată ce a ieşit din descifrarea profundă, in spirală (CHEIA CODULUI GETIC) a lui Tudor Diaconu, publicată în volumul „Limba vorbită de Adam şi Eva” (de Tudor Diaconu şi Ilie Stancu, editura Brio Star):


„Ăsta este OM Ikaron, scut alb, mag Adam, îi ram Cogaion!”

Poate de aceea se şi numeşte monumentul ADAM CLISI, clisa lui Adam, „PĂMÂNTUL PRIMULUI OM”.

Sursa: Basarabia Literara, Adina Mutar
Adaptare şi foto: Carmen Pankau












   



6 comentarii:

  1. Mulțumesc frumos pentru toate postările. Dumnezeu să vă binecuvinteze.

    RăspundețiȘtergere
  2. Lucruri extraordinare , care ar trebui scrise în manualele de istorie si explicate elevilor , fac parte din istoria poporului.Românii, trebuie sà se mândreascà , cu originile pe care le au si totodatà dorim mult succes arheologilor pe viitor. Cu stimà si respect : cornell.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesante promoveaza!informații! Mult binecuvântat este acest pământ! Le mulțumesc tuturor celor care au descoperit adevărul despre monument și celor care îl

    RăspundețiȘtergere
  4. Toate informațiile pe care ni le dați, sunt fascinante și importante. Dacă vrem să fie introduse în cărțile de istorie în școli, trebuie să cerem cu fermitate autorităților să o facă. Dar avem și obligația să le transmitem și verbal noi părinții și bunici copiilor noștri, pentru a ști și transmite mai departe adevărata noastră identitate și istorie. Avem obligația sacră sa-i învățăm pe copiii și nepoții noștri să-și iubească țară și strămoșii, altfel vom dispărea ca țară și neam.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte interesant și captivant! Dintotdeauna mi-a plăcut istoria! N.Banu

    RăspundețiȘtergere