vineri, 2 august 2019

☀️TEMPLUL URSITELOR - ȘINCA VECHE, UNIC ÎN ROMÂNIA, DE PE VREMEA GEŢILOR, UN STRĂVECHI PORTAL SPRE ALTE LUMI



La poalele Făgărașului, La 45 km de Brașov și 22 de Făgăraș în străvechiul sat românesc, Șinca Veche, judeţul Brașov, se află un lăcaș cunoscut și sub numele de „Templul Ursitelor” sau „Mănăstirea săpată în piatră“, un loc parcă fără vârstă, despre care se spun povești fabuloase, încărcate de magie. Este un loc înconjurat de legende și fenomene paranormale, care atrage turiștii ca un magnet. Ținutul pare rupt din basm, iar felul în care arată grota, îți dă primii fiori.

Grota este ascunsă în mijlocul unei păduri în care crește o vegetaţie abundentă, semn al unei energii puternic pozitive. Conform specialiștilor, ansamblul rupestru are o vechime de peste 7.000 de ani și a fost creat de civilizaţia care a construit Templul Alb din Insula Serpilor, Civilizaţia Getică. Prima menţiune documentară datează din secolul al XII – lea.

Șinca Veche atrage numeroși căutători spirituali, arheologi, speologi, radiesteziști, precum și o mulţime de curioși dornici să li se împlinească dorinţele, după cum spun legendele locului. Această atracţie se datorează unui lăcaș controversat cunoscut sub numele de "Templul Dorin
ţelor."

Unii cercetători afirma că, Templul de la Șinca Veche este creaţia unei străvechi și avansate civilizaţii de pe Pământ, fiind construit acum 6.000 – 7.000 de ani. Acesta nu este nici din lemn și nici din piatră, semn că cei ce l-au construit cunoșteau proprietățile gresiei. Pietrele din jurul templului sunt vii, și au o structură specială, asemănător unor oase enorme pietrificate. Nisipul fin din interiorul lăcașului conţine cristale de cuarţ și siliciu folosite pentru a comunica, dacă nu cu civilizaţii extraterestre, atunci cu Divinitatea sau cu fiinţe din alte dimensiuni.

Lăcașul este în întregime săpat în piatră și compus din două biserici, trapez
ă și bucătăria mănăstirii rupestre. Arhitectura celor două biserici, ale mănăstirii, este deosebită, de aceea cei mai mulţi cercetători susţin că NU este o construcţie creștină. Unul din elementele inedite ale mănăstirii, este turla bisericii. La construcţia acesteia a fost folosită gresie moale și este ridicată din interiorul incintei.

Templul este format din cinci încăperi de cult, are două altare cu sculpturi deosebite și un turn prin a cărui deschidere se poate vedea cerul. Turnul interior are 10 m lungime și se termină cu o mică fereastră, prin care o rază de lumină cade exact pe altar.

Aici se află un alt mister al locului: peretele altarului are inscripţionate un portret despre care se spune că este al Creatorului şi două simboluri care conferă unicitate acestui sălaş – o stea cu şase colţuri, hexagrama, cunoscută sub numele de Steaua lui David sau Pecetea lui Solomon şi cercul Yin-Yang, simboluri getice. Așa-zisa Steaua lui David este un semn sacru pelasgo-getic vechi de peste 50 de secole, care în preistorie simboliza pe al 7-lea Constructor al “Universului ”al “Universului fizic”. El îi reprezintă pe cei şapte constructori ai lumii avându-l în centru pe conducătorul lor, pe DAKSHA, reprezentând şi cele 7 perioade ale creaţiei. Despre acest simbol amintește
şDensușianu în anul 1884 în a sa “Dacia Preistorică”.

Dealul de lângă Șinca Veche are o formă piramidală și deţine acel platou necesar formelor piramidale, care permit captarea și emiterea de energii. Dealul de lângă grotă, cunoscut de localnici sub numele de Dealul Ursitelor sau Dealul Pleșu (cel pleșuv) este un loc pe care nu se poate cultiva nimic. Specialiștii agronomi au încercat să cultive pe acest pământ, însă solul pare ca și cum ar fi iradiat în urma aterizării unei nave extraterestre. Mai mult, la câţiva kilometri de drumul care duce spre templu, se află un fel de AMFITEATRU acoperit cu iarbă și arbuști, un spaţiu cu un diametru de aproximativ 20 de metri, înălţat cu câţiva metri deasupra reliefului înconjurător. Aici exista un fel de terase, precum interiorul unei cetăţi sau așezări fortificate. Acestea sunt ruinele unei străvechi așezări getice, după cum spun unii istorici care sus
ţin că și templul este un SANCTUAR GETIC.

Unii specialiști în radiestezie, care au făcut măsur
ători, spun că locul degaja un magnetism impresionant și energii foarte puternice, după cum rar le-a fost dat să vadă.

Deseori în această zonă se petrec fenomene bizare. O relatare aparţinând unui reporter, inclusă în paginile unei publicatii locale, "Monitorul de Brașov", prezintă comportarea ciudată a camerei de luat vederi, care pornea și se oprea din înregistrare după bunul ei plac. Vizionând materialul filmat s-au observat imagini pe care cei prezenţi nu le văzuseră în peșteră în momentul filmării. Pe bandă apăreau niște sfere de lumină și chiar o siluetă înveșmântată într-o mantie de culoare închisă, iar în plan îndepărtat o mănă de lumină stravezie.

LEGENDELE DE LA „TEMPLUL URSITELOR”

Legenda spune că aici este UNIVERSUL CREDINȚEI (nu are absolut nicio legătură cu noua religie ortodoxă, apărută abia în secolul 4 era noastră!). Grota din Șinca Veche este faimoasă pentru fenomenele paranormale, viziuni și vise premonitorii, dar și pentru faptul că dorinţele celor care se roagă în templu, se adeveresc. Tocmai datorită legendelor și misterelor ce învăluie zona, a și primit denumirea de „Templul Ursitelor”.

Iat
ă câteva dintre legendele create în jurul Templului Ursitelor:
Templul este o poartă către alte lumi, prin care se comunica pe vremuri cu fiinţe din alte dimensiuni.

În preajma unor sărbători religioase, se pot auzi coruri greu deslușibile, dar totuși familiare.

Dorinţele curate se îndeplinesc în locul unde pătrund razele soarelui.

Tinerii obișnuiau să arunce o roată cu paie în flăcări de pe dealul unde e săpată grota, sperând să își vadă ursita în desenele făcute de roată.

Iarba din jurul templului se spune că face minuni; laptele vacilor care pasc aici este mai gustos și mai sănătos.

Apa din izvorul aflat în apropiere ar avea puteri tămăduitoare.


Atrași de misterul locului, aici sosesc oameni din toată țara și din toate colțurile lumii. Americani, japonezi, italieni, români din toate regiunile ţării, oameni în vârstă, bonavi, mame cu copii, tineri în căutare de alinare sau de senzaţional, vin la aceste templu făcător de minuni.


Întotdeauna s-au construit mănăstiri/ biserici creștine ortodoxe, niciodată LÂNGĂ, întotdeauna PESTE locuri sacre multimilenare GETICE! Toate, niciunul nu a scăpat! 
Templele/ lăcașurile noastre sacre getice multimilenare, care NU au nicio legătură cu religia ortodoxă (religie copiată după religia noastră getică), au fost distruse forţat de “creștinism”. Așa este și cu acest lăcaș sfânt al străbunilor noștri, Geţii, a fost în mare parte distrus de „creștini”. De ce? Motivul ni-l putem închipui... O totală lipsă de respect faţă de cultul nostru străvechi multimilenar. Acest fapt este de neiertat!

Următoarea distrugere planificată a „Templului dorinţelor“ este acoperirea turnului prin a cărui deschidere se poate vedea cerul, așa ajung rugăciunile spuse să se fie auzite și să se împlinească. Prin astuparea acestei ferestre spre cer, se oprește legătura cu Cerul.

Templul Ursitelor de la Șinca Veche este un loc sacru, străvechi, plin de istorie încă neelucidată, un loc fascinant și plin de magie, pe care fiecare dintre noi ar trebui să îl viziteze, cel puţin o dată în viaţă.

Surse informaţionale: Infobrăila, totpal 
Redactare și foto: Carmen Pankau








19 comentarii:

  1. Foarte frumos, felicitari pt text si fotografii !

    RăspundețiȘtergere
  2. am sa-l vizitez anul acesta , nu am stiut de existenta lui

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte interesant am ssa vizitez acest loc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte usor de gasit din ce trullocalitatii.
      L-am vizitat.

      Ștergere
  4. Un subiect si o abordare deosebite.Profesionalism si incantare. Multumim.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte interesant ...nu am stiut de el ...cind o sa pot o sal vizitez ..avem o tara frumoasa ...poate dumnezeu ne va ajuta si va mai salva ceva din ea pina nu o distrug de tot ....

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte interesant o sa vizitam imediat ce vom putea calatorii.

    RăspundețiȘtergere
  7. Într-adevăr este un loc sacru , fascinant și plin de magie.Merita deplasarea, sunt niște locuri pline de vestigii istorice.

    RăspundețiȘtergere
  8. Aștept cu nerăbdare să văd acest loc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte interesant,nu am stiut,sper sa ajungem si noi anul acesta acolo,daca vom fi liberi si sanatosi,cu ajutorul bunului Dumnezeu.

      Ștergere
    2. Foarte interesant,nu am stiut,sper sa ajungem si noi anul acesta acolo,daca vom fi liberi si sanatosi,cu ajutorul bunului Dumnezeu.

      Ștergere
  9. Foarte interesant,nu am stiut,sper sa ajungem si noi acolo.Doamne ajuta,sa ajungem acolo.

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte interesant,nu am stiut,sper sa ajungem si noi anul acesta,daca vom fi liberi sa sanatosi,cu ajutorul bunului Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  11. Cu prima vizita in tara... curiozitatea mi-e starnita:)

    RăspundețiȘtergere
  12. Cu prima vizita in tara... Mi-ati starnit curiozitatea :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Templul iniţiatic de la Şinca Veche
    Templul este format din două stânci poziţionate pe direcţia vest-est, scena întregului ritual desfăşurându-se spre sud.
    Stânca din vest, având rolul de zona profană, prezintă în partea stângă nouă trepte săpate în piatră, care asigurau urcarea spre o a zecea treaptă mai lată, cu rol de platformă pregătitoare. Alte două trepte asigurau accesul spre cel mai înalt punct al templului, o a doua platformă, zona în care se producea iniţierea. De aici, cinci trepte săpate în partea dreaptă a stâncii, asigurau coborârea şi, ocolind stânca, se părăsea locul sacru prin întoarcerea la puctul iniţial.
    Stânca din est avea rol de zonă sacră, fiind dedicată Marii Preotese. Pe tot parcursul ritualului, aceasta stătea în picioare într-o zonă special amenajată, sub forma a două degajamente săpate în partea stângă a stâncii din est, prea mici pentru a avea rolul unui tron, dar suficient de late pentru a se putea sta în picioare. Două trepte, săpate de asemenea în piatră, asigurau, prin coborâre, accesul la cele două degajamente.
    Cele două stânci sunt separate de un şanţ suficient de accentuat pentru a sugera delimitarea strictă a celor două zone.
    Întregul perimetru al zonei consacrată desfăşurării ritualului sacru era luminată de focurile amenajate în patru vetre săpate direct în stânca din zona profană: o vatră al cărui foc lumina accesul la prima scară formată din cele nouă trepte, alte două vetre poziţionate de-o parte şi de alta a platformei de pregătire, ultimul loc aparţinând vieţii profane, înainte de a primi iniţierea, iar ultima vatră asigurând lumina pentru scena centrală a ritualului, momentul în care persoana iniţiată se afla faţă în faţă cu Marea Preoteasă. Ultima vatra, cea mai mare dintre cele patru, este poziţionată astfel încât lumina focului înteţit să orbească, pentru moment, privirea persoanei iniţiate şi astfel, să nu poată privi direct spre Marea Preoteasă.
    Şi la Şinca Veche, templul format din ansamblul grotelor şi terasa unde se desfăşura cultul sacru poate să aparţină vremurilor în care timpul era "viu", controlat şi măsurat cu ajutorul fazelor lunii, iar simbolurile lunare şi cele ale fertilităţii coexistau. În punctul central cel mai înalt al faţadei în care sunt săpate grotele templului se află cioplită în piatră o semilună aflată la primul sau ultimul pătrar. Iar faptul că această imagine se află la marginea accesibila a peretelui faţadei, este foarte posibil să mai existe şi alte simboluri sau imagini acoperite de structura ridicată cu rol de protecţie.
    https://sites.google.com/site/seimenisatdinneolitic/3-7-templul-initiatic-de-la-sinca-veche

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte frumoase informatii, multumim! Din pacate suntem privati de cateva luni sa mai intram in Grota...Mafia Ortodoxa a pus mana pe acest loc Sfant.

      Ștergere