miercuri, 28 august 2019

☀️GEŢII CEI LEGENDARI


Străbunii noștri, Geţii, au fost legendari, ei fiind admiraţi, copiaţi, râvniţi, dar și respectaţi până și de dușmani.

Cât de întins a fost Regatul străbunilor noștri Geţi, ce influenţă puternică asupra întregii lumi au avut ei, despre întinderea limbii noastre sfinte, sau referiri la valorile superioare ale geţilor aflăm în mărturii istorice. Iată câteva dintre ele:



🔶Dionisie Periegetul (138 d.H.): „În ceea ce urmează voi scrie despre CEA MAI MARE ŢARĂ, care se întinde din Asia Mică până în Iberia şi din nordul Africii până în Scandia, ţara imensă a dacilor.”


🔶Sumerologul rus A. Kifisin scrie: „Strămoşii rumânilor au exercitat o INFLUENŢĂ PUTERNICĂ asupra întregii lumi antice, respectiv a vechii ELADE, a vechiului EGIPT, a SUMERULUI şi chiar a CHINEI.”


🔶Pitagora (580 î.H – 495 î.H), face referiri la valorile superioare ale geţilor. În „Legea 1143” el spune: „Călătoreşte la geţi nu ca să le dai legi, ci să tragi învăţăminte de la ei. La geţi toate pământurile sunt fără margini, toate pământurile sunt comune.”

🔶Homer: „Dintre toate popoarele geţii sunt cei mai înţelepţi.”


🔶Geograful antic Strabon (60 î.Hr.-26 d.Hr.) ne spune că neamurile getice vorbeau aceeaşi limbă, de la CARPAŢI până în CENTRUL ASIEI.


Trebuie să ne fie clar că noi NU am venit de niciunde, NOI ne-am născut aici, iar Glia strămoșească, nu numai a actualei Românii pe care o ocupăm acum, ne aparţine DE DREPT nouă de MAI MULTE MILENII, teritoriu care se întindea din “Asia Mică până în Iberia şi din nordul Africii până în Scandia”.

Pretenţiile” teritoriale și etnice nefondate ale celor cu “origini incerte” sunt de-a dreptul penibile și ridicole.

Noi NU am luat niciodată ce nu ne-a aparţinut. NOI suntem la NOI acasă, și așa va fi în vecii vecilor! Cu sau fără voia “altora”!

 ☀️NIASCHARIAN! Să renaștem!

 Autor: Carmen Pankau







2 comentarii: