vineri, 9 august 2019

🇷🇴️LIMBA LATINĂ este o 🇷🇴️LIMBĂ ROMÂNEASCĂ, și nu vice versa!


️LIMBA LATINĂ este o ️LIMBĂ ROMÂNEASCĂ, și nu vice versa!

Acest articol îl dedic tuturor LATINOPAŢILOR, care știu să citească! Pace vouă!

Pentru cei ce încă nu au aflat sau NU vor să afle:

Limba latină este o LIMBĂ ROMÂNEASCĂ STRĂVECHE, multimilenară!

Limba română este precursoarea tuturor limbilor!

Acest adevăr este dezvăluit și de savantul Dr. MICEAL LEDWITH, fost consilier al papei Paul al II-lea. In Italia, acest adevăr este predat în şcoli ne spune dânsul.

Iată câteva mărturii:

D’Hauterive (Memoriu asupra vechii şi actualei stări a Moldovei, 1902):
“Limba latinească într-adevăr se trage din acest grai (primodial), iar celelalte limbi, mai ales rumuna sunt acest grai. LATINEASCA este departe de a fi trunchiul limbilor care se vorbesc astăzi (aşa zisele limbi latine), aş zice că ea latina, este cea mai nouă dintre toate”.

Emmanuel de Martone (profesor la Sorbona, 1928, în interviul dat lui Virgil Oghină): 
„Nu pot să înţeleg la rumuni mania lor de a se lăuda că sunt urmaşi ai coloniştilor romani, ştiind foarte bine că în Dacia nu au venit romani, nici măcar italici, ci legiuni de mercenari recrutaţi din toate provinciile estice ale imperiului, chiar şi administraţia introdusă de cuceritori avea aceeaşi obârşie. Voi rumunii sunteţi daci şi pe aceştia ar trebui să-i cunoască rumunii mai bine şi să se laude cu ei, pentru că acest popor a avut o cultură spirituală şi morală înaltă”.

Nicolae Densuşianu în Dacia preistorică face CEL MAI AMPLU STUDIU asupra Antichităţii şi DESCOPERĂ IZVOARELE ETNOGENEZEI EUROPENE care ţâşnesc din SPAŢIUL CARPATIC. Citindu-l pe poetul Ovidiu, constată IZBITOAREA ASEMĂNARE între limbile getică, sarmată şi latină, afirmând că: 
LIMBA GETICĂ-LATINA VULGARĂ a dat naştere limbilor romanice moderne. (Ed. Meridiane, Bucureşti, 1986, p.679)

Quintilian remarcă următorul aspect: 
“dacă se adaugă la cuvintele latine, ori se lasă pe dinafară, unele litere sau silabe, se obţine limba barbarilor (GEȚILOR).

Miceal Ledwith (Consilier al Papei Ioan Paul al II-lea):
„Chiar dacă se ştie că latineasca e limba oficială a Bisericii Catolice, precum şi limba Imperiului Roman, iar limba rumună este o limbă latină, mai puţină lume cunoaşte că limba rumună sau precursoarea sa, vine din locul din care se trage limba latină, şi nu invers! Cu alte cuvinte, nu limba rumună este o limbă latină, ci mai degrabă limba latină este o limbă rumună. Aşadar, vreau sa-i salut pe oamenii din Munţii Bucegi, din Braşov, din Bucureşti. Voi sunteţi cei care aţi oferit un vehicul minunat lumii occidentale”.

LIMBA LATINĂ este o ️LIMBĂ ROMÂNEASCĂ, iar NOI, NU ne tragem din romani!

Teoria “latinităţii”, bazată pe NIMIC, nedovedită vreodată, însă teorie adoptată oficial, este foarte, foarte șubredă și a căzut de mult!

Este de-a dreptul penibil că nu vreţi să recunoasteţi aceste adevăruri, nici măcar în secolul 21!

ROMA, ROMANIA, ROMÂNIA, sunt NUME străvechi PELASGE (românești)!

Domnilor “academicieni” nu ar cam fi cazul să recunoașteţi adevărul și să-l introduceţi în manualele școlare? V-aţi și ne-aţi hrănit destul cu minciuni! Ajunge!

Când NOI, poporul primordial, am avut prima scriere din lume, “romanii” NU au existat, nici măcar în stare de ferigă!
Cât despre DEX-ul vostru mincinos, ar fi foarte nostim, dacă nu ar fi atât de trist!

Că acceptă unii sau nu Adevărul, nu contează, acesta este un fapt cert, incontestabil, infailibil și NU se poate negocia! Punctum!

☀️NIASCHARIAN! Să renaștem!

Autor: Carmen Pankau

PS: Acest articol l-am scris in urma unui “atac” și a jignirilor aduse mie, pe pagina mea de Facebook, de un LAT(R)INOPAT “inginer” din Sibiu.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu