luni, 17 iunie 2019

⛰GEOGRAFIA SACRĂ A ROMÂNIEI


Un mare mister planează asupra istoriei lumii: civilizația antedeluviană, cu punctele sale geografice sacre, având puteri miraculoase.
In aceasta geografie sacră se înscrie și România, cu altarele sale ciclopice și chipurile de Zei sculptate În rocile masivelor muntoase, cu necropolele de uriași, acei strămoși îndepărtați pomeniți de toate miturile lumii și de cărțile sfinte!

MARCAHUASI, „MONUMENTUL UMANITĂȚII”

Profesorul peruan Daniel Ruzo (1900-1991) – doctor, arhitect, filosof, istoric, făcând parte dintr-o organizație cu adevarat ocultă – își propusese să scoată la lumină această magnifică istorie străveche. El a fost cel care s-a străduit să descifreze mesajele încifrate în piatră ale civilizației de dinainte de Potop. Totul a pornit când prietenul sau Enrique Dammert i-a arătat o fotografie a unei stânci cu chip de om de pe Platoul Marcahuasi, din Peru, aflat la o altitudine de 3.600 de metri. Era în 1952. Chipul maiestuos al unui încă i-a „vorbit” imediat și l-a cuprins o pasiune care avea să-l țină toată viața. Nouă ani și-a petrecut Ruzo în Anzi, cartografiind o parte a unei geografii sacre care se întindea pe tot Pământul. Șamanii i-au spus că imensele fețe sculptate în stâncă – în rocă la fel de dură ca obsidianul – de pe Platoul Marcahuasi, sunt „de dincolo de valul timpului”. Ceea ce, mai precis, se referă la mii de ani înainte de Potop. Figurile înfățișează animale – cele mai multe care n-au trăit în această regiune, ca rinoceri, cămile, lei, broaște ţestoase – și tipuri umane indigene, negroide, caucaziene, asiatice. Numai „Capul unui Inca”, prima sculptura cercetata de Ruzo, înfăţișează 14 tipuri umane, de aceea a și denumit-o „ Monumentul umanității”. Platoul peruan este străbătut de vaste galerii și tuneluri care alcătuiesc o misterioasă rețea cu funcționalitate religioasă, dat fiind artefactele sacre găsite în subterane.

CALEA ZEILOR SOARELUI

DANIEL RUZO CONSIDERA SFINXUL DIN BUCEGI REPREZENTANT AL CELEI MAI VECHI CIVILIZAȚII

Dr. Daniel Ruzo a descoperit ruinele unui oraș preistoric fortificat, care se desfășura pe o suprafață de peste doi kilometri pătrați și care cuprindea, în cele patru puncte cardinale, vârfuri sculptate și altare impresionante. Toate acestea puteau fi observate cu precizie în anumite condiții de luminozitate, dar care nu sunt aleatorii, ci țin de solstiții. Si toate au o legătură cu construcțiile subterane. În urma acestor descoperiri, publicate în lucrarea sa „Pe urmele Zeilor Soarelui” – dat fiind că totul indica un cult solar străvechi – Ruzo a pornit o serie de cercetări în toate colțurile lumii, atrăgând atenția asupra acestei civilizații puternice, pierdută în negura timpului. 
Toți „marii” istorici au refuzat teoria lui, preferând să creadă că sculpturile megalitice în stânci sunt fantezii geologice sau rezultat al intemperiilor. Doar cele evidente, de pe pereții masivelor ce făceau odată parte din civilizația hitită sunt recunoscute ca atare, dar ele sunt mult mai recente. Ruzo este cel ce a descoperit, in 1961, la peste 50 de metri în spatele templelor tebane al lui Mentuhotep al II-lea, al Reginei Hatsepsut și al lui Tutmes al III-lea, un imens perete de granit acoperit cu basoreliefuri înfățișând zeități străvechi. Şi nu a înțeles de ce istoricii egipteni nu-l iau în considerare, din moment ce „numai vechimea sculpturilor de pe acest perete devansează cronologia stabilită de ei cu mii de ani”. „De ce vor să uite de Egiptul de dinainte de Potop,  care a lăsat aceste magnifice sculpturi pe peretele câmpiei sacre unde ulterior și-au îngropat faraonii?”, se intreba Daniel Ruzo. De ce vrea omenirea, în general, să uite de uimitoarea civilizație de dinainte de Potop, cu al său cult al Soarelui, care a dat omenirii datele necesare supraviețuirii?

BUCEGI, CENTRUL RELIGIOS AL CELEI MAI VECHI CIVILIZAȚII

Javier Ruzo, nepotul lui Daniel Ruzo, a poziționat vortexurile energetice manifestate pe Platoul Marcahuasi.
În 1968, dr. Ruzo a sosit in România, pentru a cerceta Platoul Bucegilor, după ce văzuse „Sfinxul” pe o carte poștală și primise mai multe lămuriri de la un coleg român.
„Am cercetat munții din cinci continente”, scria el, „dar în Carpați am găsit monumente unice dovedind că în aceste locuri a existat o civilizație măreață, constituind centrul celei mai vechi civilizații cunoscute astăzi”. 

El a recunoscut că sculpturile din Bucegi au legătură cu cele din Platoul Marcahuasi și a îndemnat cercetătorii români care l-au însoțit – mulți dintre ei specialiști în „ochiul și timpanul”, trimiși să vadă ce vrea „nebunul” și să întocmească rapoarte către Cabinetul 2, al Elenei Ceaușescu – să cartografieze sculpturile și rețelele de galerii și tuneluri subterane. Mai ales, că toate aceste repere eterne constituie, conform demonstrațiilor arhitectului peruan, și o „cale a aurului și a mirului”. El a și semnalat colegilor români, orientându-se după sculpturile din stânci și după denumirile străvechi ca un tezaur neprețuit pentru omenire se ascunde în pântecele Bucegiului cu vârful său atât de sugestiv intitulat OM, cu apa sa explicit numită IA(-)L.OM. ITA! Ce iţa de om s-a dezvoltat pe meleagurile noastre în timpuri despre care istoria scrisă de alte v(ite) /naţii nici nu vor sa audă, preferând să ignore evidenţele și să distrugă dovezile?

CULTURA MASMA

Daniel Ruzo a venit in Romania in 1968 ca să cerceteze Platoul Bucegi. El o numește „cultura Masma” – cea mai veche de pe glob, care s-a dezvoltat și a înflorit cu peste 50.000 de ani în urmă. 
„Aceste monumente megalitice de o uimitoare expresivitate presărate pe tot globul pământesc au fost făcute de aceeași civilizație. Tehnica sculpturii în rocă la nivelul la care a fost aplicată pentru aceste monumente nu a mai fost repetată ulterior, la lucrări similare. Linia comună care unește toate monumentele acestei civilizații străvechi este amplasarea lor pe munţi sacri, temple ale unei omeniri pierite, dar amplasate astfel încât să nu dea voie urmașilor să o uite și poate aceste puncte de geografie sacră vor purifica și salva cândva sâmburii umanității de cine știe ce cataclism major, cum a fost în trecut Potopul”, concluziona Daniel Ruzo in cartea sa „Marcahuasi. Istoria unei fantastice descoperiri”. 
Vindecătorii peruani cunoșteau de mult geografia sacră descoperită de dr.Ruzo. Prin tradiție, orice act de vindecare, ca sa fie complet, trebuie să treacă pe la „pietrele sfinte”, cum numesc ei chipurile cioplite. Pentru vindecătorii peruani, vârful cu cel mai puternic efect curativ este Paceamama (Mama Pământului).

22 DE VORTEXURI ENERGETICE

Cum rezultatele acestor excursii cu rol curativ sunt evidente, un grup de cercetători peruani, vrând să demonstreze că este vorba doar de vindecare prin autosugestie, a efectuat o serie de măsurători energetice în punctele cheie ale geografiei sacre indicate de vindecători. Spre uimirea cercetătorilor, dotaţi cu aparatură modernă, au identificat pe Platoul Marcahuasi din Peru 22 de vortexuri energetice pe care le-au numit „cruzes”, „cruci”, formate din trei tipuri diferite de energie. Trei vortexuri din primul tip de energie, cea mai puternică, se manifesta într-o zonă abruptă ce permite un acces limitat spre platou. Al doilea tip energetic formează șapte „cruci” și se manifestă în anumite zile ale săptămânii, între anumite ore, iar al treilea tip formează 12 cruci energetice, manifestările lor depinzând de fazele lunii. Toate aceste intersecții energetice sunt vizibile cu ochiul liber și nu trebuie sa fii extrasenzorial ca să le observi. Vindecătorii le cunoșteau manifestările din tradițiile orale pe care breasla le transmite din generație în generație de mii de ani.

GURA RAIULUI DIN BUCEGI

În 1999, cercetătorul român Vasile Rudan a efectuat un studiu asupra unei zone din Bucegi. El a observat accidental că pe o pantă cu o suprafață de un kilometru pătrat, în preajma Vârfului Doamnei, organismul se încarcă energetic, toate funcțiile fiind revigorate. Măsurătorile indicau o anomalie magnetică atipică. Cercetătorii au denumit sugestiv zona “Gura de Rai”, conform unei legende populare, care spune că 

„la îngemănarea Cerului cu Pământul viaţa trece prin moarte și moartea devine viaţă”. Adică se deschide o poartă spre altă lume. S-au făcut măsurători prin magnetometrie diferenţială, respectiv radiografierea subsolului cu aparate de tip Partington. Anomalia geomagnetica atipică pusă în evidenţă de măsurători era cu totul necunoscută. Era o anomalie cu efecte pozitive, spre deosebire de alt gen de anomalii atipice, care emiteau radiații patogene, pe care profesorul Rudan le cerceta de mulți ani. “Pe diagrame, pofilele micromagnetice ale zonelor malefice, despre care aveam mai multe date, sunt ascuțite, pe când cele ale zonei benefice sunt liniare, aproape drepte”, spunea prof. Vasile Rudan. 

Ar fi interesant de aflat dacă pe Platoul Bucegi se manifestă „cruci” energetice având un efect curativ ca cele din Platoul Marcahuasi din Peru. O altă cercetatoare care a efectuat un amplu studiu asupra masivului Bucegi a fost Cristina Pănculescu. Conform teoriei ei, bazată pe o serie de analize ale mostrelor de roca și electronografie, în Bucegi, în apropierea Vârfului Omu, se află un centru energetic – informaţional natural al Terrei, cu efecte benefice asupra organismului uman. La fel ca Pachamama din Peru!

KOGAIOANELE DIN ROMANIA 

Karina Agurto, medic, dar și vindecător prin puteri oculte, din Peru, a auzit de încărcatura energetică a Vârfului Omu. Karina, ca majoritatea vindecătorilor peruani, organizează excursii în nordul ţării, la piramidele incașilor și pe înălţimile despre care tradiția spune că sunt încărcate de energii pozitive. Ea a atras atenția că și românii ar trebui să includă Vârful Omu ca traseu de energetizare, fundamental pentru o vindecare completă, atât fizică, cât și spirituală. Dr. ing. Ioan Olaru este autorul unor studii de specialitate privind energiile “kogaioanelor” din România. Potrivit autorilor antici Herodot și Strabon, Kogaion era muntele sfânt al Geţilor, unde se afla vatra de cult al celor ce se credeau nemuritori. Dr. ing. Ioan Olaru este de părere că există mai multe kogaioane, trei fiind principale: cel din Bucegi, care cuprinde Vârful Omu, în Apuseni – Muntele Găina și Rarăul. Sub aspectul energo-informaţional, orice vârf cu aspect de piramidă este un posibil kogaion, această structură facilitând schimbul energetic și informaţional cu Cosmosul. 
Kogaionul din Bucegi are, însă, o particularitate aparte: este înconjurat de 13 coloane de cuarţ, care creează o energie extraordinară, iar apa care izvorăște direct din stâncă este “apa vie”. Din cercetările dr.ing. Ioan Olaru a rezultat că muntele și apa refac echilibrul energetic al omului, fapt cunoscut de renumiții tămăduitori geți și abia redescoperit în prezent.

Sursa: Adina Mutar
Adaptare și foto: Carmen Pankau




Babele din Bucegi amintesc de mituri primordiale.


Daniel Ruzo considera SFINXUL din Bucegi reprezentant al celei mai vechi civilizații.


"Sfinxul” din Toplet, de pe Valea Cernei, se alătură Sfinxilor din Munții sacri ai României. 



8 comentarii:

  1. Buna seara, la articolul anterior v am adresat urari de ziua dvs. daca nu le ati vazut considerati ca vi le a daruit cu mare drag. O seara faina cu ce va doriti. Multumiri

    RăspundețiȘtergere
  2. Extrem de interesante materialele dvs. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Materiale foarte interesante dar pacat ca nu pot sa le distribui mai departe. Astfel de materile trebuiesc promovate de toata lumea tocmai pentru a ne cunoaste mai bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aduceti in atentie lucruri deosebit de interesante...poate editati o carte cu toate acestea !?

      Ștergere
  4. De ce nu? Toate materialele se pot distribui mai departe apasând butonl F(pentru Facebook), sau altele, buton care se gaseste imediat la sfârsitul fiecarui articol, inainea comentariilor. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mulțumim din suflet, Carmen!!!
    Seara binecuvantata!

    RăspundețiȘtergere