luni, 24 iunie 2019

🚜⚒ ISTORIA GEŢIEI A FOST FALSIFICATĂ. La subsolul Sarmizegetusei-Regia sunt vestigii antice, dispuse pe 9 niveluri de locuire umană


Arheologii din Deva, controlați de arheologii clujeni aflați sub comanda prof. univ. dr. Ioan Glodariu, au deșertat în anii 1990 zeci de basculante cu moloz peste vestigiile antice existente în subsolul terasei a IX din incinta sacră a Sarmizegetusei-Regia. Molozul a provenit din sfărâmarea vestigiilor arheologice cu excavatorul din situl necercetat, situat la poarta de vest a incintei militare. Dacă se va face un sondaj de verificare pe terasa IX, se va constata că sub tone de moloz există numeroase ziduri antice, pe care le-am văzut împreună cu generalul de divizie Vasile Dragomir, fostul șef al Direcției Topografice Militare în cadrul Ministerului Apărării Naționale.

Arheologii au înlocuit piesele originale din piatră fasonată de la sanctuarul circular, cu replici din lemn. Au aruncat piesele antice din piatră fasonată prin bălăriile din jurul cetății, reducând cultura geto-dacilor, la cultura lemnului.

Au ascuns sub o placă masivă din beton armat coloanele din piatră fasonată – parter + subsol – de la marele sanctuar patrulater de la Sarmizegetusa-Regia, înlocuindu-le cu plinte din beton, pentru a sugera că au fost folosite drept suporturi pentru stâlpi din lemn, etc. Cu alte cuvinte, arheologii a masacrat vestigiile antice din fosta capitală a Geţiei Carpatine și NU au fost trași la răspundere pentru faptele lor abominabile.

Arheologii locali au turnat betoane armate monstruoase peste vestigiile antice de la Sarmizegetusa-Regia, pentru a opri accesul altor cercetători.



Betoane armate monstruoase, turnate de arheologii locali peste vestigiile antice de la Sarmizegetusa-Regia


Zid din beton armat, turnat peste vestigii antice din incinta sacră


Excavatorul folosit de arheologi… 
la cercetarea siturilor de la Sarmizegetusa-Regia!


Ravagii făcute cu excavator într-o terasă necercetată, aflată lângă poarta de vest a incintei militare de la Sarmizegetusa-Regia

Vase din ceramică antică de valoare istorică inestimabilă au fost sparte de cupa excavatorului și folosite ca material de umplutură pentru a acoperi vestigii de la subsolul terasei IX, ce nu intrau în vederile arheologilor locali. Ce au făcut arheologii la Sarmizegetusa-Regia este o crimă împotriva istoriei civilizației omenirii. Vestigiile antice au fost fărâmițate de cupa excavatorului, transformate în moloz și transportate cu basculante pentru a fi deșertate peste vestigiile antice de la subsolul Sarmizegetusei-Regia. Am fost martor ocular, împreună cu generalul Vasile Dragomir, la această masacrare a istoriei României. Când am vrut să fotografiem scena oribilă, asupra noastră s-a tras cu o armă militară.


Marele sanctuar patrulater de la Sarmizegetusa-Regia a fost restaurant de către arheologi, fără a se lua în calcul colonele din piatră fasonată de la subsolul edificiul antic. Peste vestigiile antice (a se vedea planul sanctuarului realizat de arhitecți) a fost turnată o placă masivă din beton armat, deasupra căreia au fost amplasate plinte din beton, ce sugerează că ar fi susținut stâlpi din lemn. Coloane antice din piatră au fost îndepărtate de către arheologi și aruncate în bălăriile ce împrejmuiesc cetatea.


Marele sanctuar patrulater reconstruit de arheologi, ascunde sub planșeul masiv din beton armat, coloanele antice originale din piatră fasonată existente la subsolul edificiului.


Planul sanctuarului patrulater de la Sarmizegetusa-Regia, realizat de arhitecți. A se vedea vestigiile existente în subsolul edificiului antic. 


Planul propus de arheologii clujeni pentru restaurarea sanctuarelor la Sarmizegetusa-Regia, sub formă de șoproane din lemn, acoperite cu șindrilă. Coloanele originale din piatră ar urma să fie înlocuite cu stâlpi din lemn iar în locul țiglei de pe acoperiș a fost propusă o învelitoare din șindrilă. (Sursa: Acta Mvsei Napocensis). În acest scop, au fost împrăștiate coloanele antice din piatră fasonată prin pădurile din jurul cetății.


Fragmente din coloane de piatră din sanctuare, aruncate de restauratori prin bălăriile din preajma capitalei Geţiei Carpatine, Sarmizegetusa-Regia.


Țigle și olane există din abundență în siturile antice din Munții Orăștiei, similare cu cele de pe edificiile getice figurate pe Columna de la Roma.


Țigle antice din ceramică se găsesc în toate siturile arheologice pe care le-am cercetat cu echipa mea în zona Munților Orăștiei. Care să fie secretul dăinuirii țiglelor antice timp de milenii, de vreme ce țigla actuală are un termen de garanție de numai 30 de ani?



Stâlpi de lemn amplasați haotic de către arheologi în mijlocul sanctuarului circular, ce a fost construit în antichitate din coloane din piatră, care au fost prevăzute cu plăcuțe din bronz având litere și silabe scrise în limba getică. Prin înlocuirea coloanelor din piatră cu stâlpi din lemn, a dispărut și dovada scrisului getic.

Plantarea stâlpilor din lemn precum și înălțimea aleatorie a acestora a fost o improvizație de moment făcută de arheologii locali, pentru vizita anunțată a lui Nicolae Ceaușescu.


Informațiile despre sanctuarul circular de la Sarmizegetusa-Regia le posed de la cel mai înalt nivel arheologic din Deva. Prin urmare, sanctuarul circular restaurat de către arheologi este un fals notoriu și nu are nicio valoare istorică.

Noi am descoperit zeci de kilometri de conducte antice din ceramică cu diferite diametre, pentru aducțiunea și distribuirea apei potabile la Sarmizegetusa-Regia și la celelalte cetăți getice și așezări civile din zona cercetată. Numai că aceste materiale nu au intrat în vederile arheologilor. Ei susțin în continuare ideea năstrușnică, potrivit căreia geţii au băut apă de ploaie, pe care o adunau în bazine căptușite cu piatră grosieră, construite în afara zidurilor de apărate ale cetăților și așezărilor civile fortificate; deci la discreția atacatorilor. În fapt, echipa mea a descoperit că aceste bazine era haznale, pentru scurgerea apelor reziduale din cetăți și așezări civile. În realitate, geţii aveau rețele formate din conducte din ceramică, pentru aducțiunea și distribuirea apei potabile către consumatori.



Conducte antice din ceramică pentru aducțiunea și distribuirea apei potabile se găsesc din abundență în subsolul Munților Orăștiei. Calcarul depus pe conducte (a se vedea în partea se sus a fotografiei) atestă o vechime de mii de ani. Unele conducte sunt active și în zilele noastre. Aceste vestigii ale culturii geţilor nu au fost luate în seamă de către arheologi.


O conductă de alimentare cu apă potabilă, localizată de echipa mea la Sarmizegetusa-Regia, a fost extrasă din sit de către arheologi și spartă cu târnăcoape, iar fragmentele au fost folosite pentru clădirea unei vetre pe care a fost pus la fiert cazanul cu ciorbă pentru muncitorii, care au fost folosiți la săpături.


Sarmizegetusa-Regia. Fragmente dintr-o conductă antică pentru aducțiunea apei potabile, extrasă dintr-un sondaj de verificare, 
spartă cu târnăcoapele de către arheologi

Sursa și foto: Vasile Rudan
Adaptare: Carmen Pankau

 


36 de comentarii:

  1. Rușine și pedeapsă cât mai mare pentru cei care și-au bătut joc de istoria noastră

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum este posibil ca asemenea monstruzitati sa fie trecute cu vederea chiar de persoane avizate profesional. Cât de josnic sa fii sa comiti asemenea distrugeri. In istoria tarii tale. Chiar intreb cine vrea distrugerea acestei tari si istoriei ei.

      Ștergere
    2. Rastigniti in piete.

      Ștergere
    3. Vai de noi, te miri cum mai există țărișoara aceasta la cât de multe vipere arela sânul ei!

      Ștergere
  2. Incredibil ce am citit. Si nimeni, dupa atatia ani nu a luat nici o masura, nu le-a facut nimeni nimic?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au fost ocupati cu imbogatirea lor personala? Cei vinovati de aceste distrugeri sa fie pedepsiti cu inchisoare pe viata! Au fost platiti sa sa distruga sa nu se descopere originea poporului Roman!

      Ștergere
    2. Academia ce face doarme?

      Ștergere
  3. Dupa parerea mea si dupa indiciile pe care le-am cules, Sarmigetuza (nu Sarmisegetuza, pentru ca asa apare fara exceptie pe placutele de la Sinaia), are aproape 4000 de ani daca nu chiar mai mult si este extrem de probabil sa fi fost capitala Imperiului Scitic al lui Scita Baltul fiul cel de-al treilea al printesei gete Ileea care a fost nepoata de sora a marelui rege get Filimer (aprox. 2400 î.H.).

    Imperiul Scitic a inglobat la vremea aceea toate teritoriile cu respectivele popoare traitoare pe ele din centrul si estul Europei, de la Baltica la Dunare si Marea Neagra pana la Volga si Caspica, de atunci, popoarele din acest areal, fiind numite generic neamuri scitice.

    Acum 4000 de ani se intamplau lucruri marete si in sau dinspre Europa nu doar in Egipt, Babilon sau India. Ca de exemplu: dupa indrazneala lui Sesostris al lll-lea, faraonul Egiptului, de a intreprinde o campanie militara in teritoriile scitice de la nord de Marea Neagra (ne-au ramas marturii scrise si arheologice) de pe la inceputul sec. al XVII-lea î.H., neamurile getice si scitice in general, in repilca si drept represalii, intreprind si ele, pe la, aproximativ, jumatatea secolului al XVI-lea, o campanie militara de o asa anvergura incat efectele ei sunt prezente si astazi si ma refer la marea invazie ariana (de fapt getica) din nord-vestul Indiei care a spulberat "cultura harappa" din valea Hindusului si a modificat ireversibil compozitia etnica a populatiei teritoriului de nord si nord-vest indian si, cel mai interesant, a creat premizele pentru aparitia mult mai tarziu a ceea ce noi numim astazi "indo-europenism" si nu in ultimul rand a mai creat cultura vedica si a dus la aparitia limbii sanscrite. Nu e fabulos?!

    Si inca un "detaliu" legat de "conflictul indo-european". De ce represaliile au fost indreptate catre India si nu catre Egipt de unde venise Sesostris? Ei bine, pentru ca getii, in primul rand, erau foarte bine informati si erau si destepti, ca sa zic asa si anume stiau istoria, recenta la vremea aceea, care spunea ca Sumerul fusese invadat cu agresivitate si masiv de catre elitele "culturii harappa" din India, invazia numita de mine "cusita"(sec. XXVII î.H.), care a avut ca efect aparitia culturii babiloniene si Imperiului Babilonian si au realizat ca lovitura cea mare trebuie sa o dea acolo unde puterea si pericolul sunt mai mari adica in India.
    Iar, in treacat fie spus, o reiterare acuta a "conflictului indo-european" a incercat, cu mult mai tarziu si in urma instructiei culturale (mai vaste decat ne imaginam noi) pe care a avut-o, Alexandru Macedon, care si el (istoria oficiala se fereste sa ne-o spuna) avea origini getice.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aduc o rectificare legata de conflictul scito-egiptean din vremea lui Sesostris al III-lea: campania lui Sesostris in Scitia (nordul Marii Negre) s-a petrecut la sfarsitul secolului XIX î.H., adica pe la 1800 si ceva î.H. si nu doar ca a fost un mare esec pentru egipteni ci s-a transformat intr-o fuga rusinoasa a acestora determinata de campania de urmarire in scop de represalii lansata de catre sciți (geți), care, evident s-a petrecut imediat.



      Regele care a condus armata scitica a fost Thanausis. Acesta a mers pana in Egipt unde a incercat sa-l prinda si sa-l ucida pe Sesostris, lucru care nu s-a intamplat deoarece Sesostris s-a refugiat intr-o cetate foarte bine aparata.



      In schimb, Thanausis a supus aproape intreaga  Asie (Mica), popoarele aceasta fiind silite sa plateasca tribut regelui mezilor care era prietenul sau.



      Tot cu aceasta ocazie o parte importanta din trupele scitice (getice) au ramas in teritoriul care mai tarziu se va numi Partia formand poporul part din care vor pleca, in sec. XVI-XV Î.H., acei arieni spre a invada nordul Indiei unde au distrus cultura harappa, dupa cum spune istoria oficiala a Indiei.



      Monentul invaziei ariene in valea Indusului nu este cunoscut cu certitudine. Este acceptata o data in jurul sec. XV î.H., altii spun XVI î.H.. Personal, catavreme nu este demonstrat ca fiind certa datarea in sec. XV î.H., indraznesc sa cred ca, de fapt, invazia ariana in India s-a petrecut mai devreme si anume tot atunci cand istoria spune ca Thanausis a cucerit aproape intreaga Asie, deci nu sunt doua evenimente separate in timp ci unul singur, de o imensa anvergura, desfasurat probabil de-a lungul a catorva ani.

      Ștergere
  4. Rusine sa le fie.Cum sa faci asa ceva?Cata lasitate, sa distrugi o istorie atat de magnifica a poporului tau. Din pacate asta au facut comunistii, ne-au falsificat istoria, sa nu mai sti care iti sunt radacinile. Dar cred cu tarie ca toti vor platii pentru faptele lor. Asa sa le ajute DUMNEZEU.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E normal sa faca asta ca sa ne convinga ca existam si ca începuturile noastre au incept cu ei. Ca doar ei au contat. Si in mare parte au si reusit sa implementeze in mintile noastre slabe dominate de indiferenta si ignoranta acest ,,pretios adevar,, .

      Ștergere
  5. Cum dracu tara asta a noastra este impanzita de netoti, fie ei savanti, arheologi de renume mondial!! Chiar nu este nimeni care sa aibe coloana vertebrala si sa arate lumii partea adevarata a lucrurilor? Toti sunt buni de "cumparat" cu un pumn de arginti? Rusine sa va fie oameni de nimic, sunteti niste moluste, taratoare.. etc!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu ce scop s-au distrus aceste marturii ale trecutului?

      Ștergere
    2. Unele au fost distruse. Altele au fost ascuntse, acoperite, camuflate,... deoarece NU TREBUIE SĂ FIE ȘTIUTE, EXPLICATE, DEMONSTRATE, ...

      Ștergere
    3. Nu trebuie sa știm cine suntem și de unde venim.

      Ștergere
    4. Dar de ce nu trebuie sa ştim?... care-i motivul?

      Ștergere
  6. Pentru nenorocitii astia nu exista nici o lege? Sper ca legea divina sa-i pedepseasca si sa descopere lumi adevarata noastra istorie ,cea mai
    evoluata societate a acelor vremuri,cu cel mai cinstit si mai credincios popor!!!!!Ori cat or vrea radacinile noastre sunt nemuritoare!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Înțeleg că gândirea mea este prea mica de aceea sper sa existe un răspuns acolo undeva. Cine și de ce ar dori distrugerea rădăcinilor unei întregii civilizații antice? Care ar fi scopul?
    Din ce observ nu este un plan creat peste noapte este ceva ce se perpetuează de zeci de ani, asta însemnând că este vorba de mai mult de o persoană care conduce din umbră aceste mișelii

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu pot intelege care este scopul acestor devastari, precum si de neinteles sunt acoperirea cu ziduri de beton a unor vestigii extrem de pretioase, mai ales ca au fost facute de specialisti romani. De ce?

    RăspundețiȘtergere
  9. VAI SI AMAR DE TARA NOASTRA CONDUSA DE NEMERNIVI!

    RăspundețiȘtergere
  10. Inctedibil ce am citit....sper sa fie adevarat, cum isi bat joc de evolutia noastra ca popor pe aceste meleaguri milenare.Se mai dau mari arheologi,cercetatori ai istoriei...rusine este putin spus.Sper ca autoritatile intr _o zi sa traga la raspundre penala ptr astfel de fapte.De ce au facut aceste lucruri..ce vor sa ascunda....cine a dat ordinul de masacrare a vestigilor istorice...cine este beneficiarul...etc.

    RăspundețiȘtergere
  11. Pentru a distruge un popor, îi distrugi istoria, cultura, limba, tradițiile. Un popor fără istorie este un paria planetar, docil, ușor de manipulat și stăpânit.

    RăspundețiȘtergere
  12. Cum se numezc arheologii si zeful de lucrare care au facut a ecest dezastru ,este bine de stiut .Multumezc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toate aceste MIZERII ,au facut arheologii clujeni Nu vedeti ca tot ce vine dela CLUJ este trădare fata de tara si rădăcinile ei ancestrale

      Ștergere
    2. Aici iti dau dreptate. La Cluj, la UBB este scoala de istorie Daicovici, tata si fiu. Ei au mers pe romanizare. Dacii barbari nu stiau sa construiasca. Aici au avut aliati si uneltele maghiare din UBB, cu interes de a demonstra ca in Ardeal au fost ceva triburi care au disparut ulterior. In 1972 (tabara arheologica) am vazut si eu in cetate conductele de apa, carora Daicoviciu nu le dadea importanta ,depozite de grau carbonizat si alte cereale care nu au fost analizate. Sapaturile erau in stadiul minor. Cert e ca dupa aceea nu prea s-a mai cercetat in Gradiste. Nu cunosc motivul. Muzeul din Deva nu face lucrari fara Cluj. Pe comunisti i-au pacalit niste asazisi specialisti. Peste tot in Ardeal unde se gasesc vestigii antice arheologii spun ca sunt romane fara a le studia cu atentie. Asta e scoala Daicoviciu!!! Daca ii ascultam in Ardeal au fost mai multi romani decat in Roma .......

      Ștergere
    3. Vă mulțumesc frumos pentru aceste completări valoroase. Este incredibil ce s-a întâmplat si încă se mai întâmplă!

      Ștergere
  13. 1.Mergem la S. Regia plini de nădejde și acolo găsim aproape nimic.
    2.Din cele mai vechi timpuri, așezările umane se concentra pe o sursa de apă; Cu atât mai mult,o cetate nu se întemeia decât pe lângă două-te si surse de apă. Apa de ploaie era pentru "arheologii noștri!

    RăspundețiȘtergere
  14. Ați venit , ne-ați trezit la un punct forte de cotitură în viață , după care ați disparut..Ce s-a întâmplat ?

    RăspundețiȘtergere
  15. Crica Ciprian. V-am întrebat odată odată : ce pergament se afla in Brugge ? Da,am fost acolo, ceva este ținut sub cheie , astfel nu-mi explicat nici de unde a pornit vraja orbirii minții umane. Acolo e turnul malefic al oculților, loja 13. Ne-ați lăsat cu fața în ☀️, cu ocazia aceasta am redescoperit și cultul Solar traditional, macar pentru atât vă mulțumesc. O zi bună !

    RăspundețiȘtergere
  16. Extraordinar, cum se lucrează pentru distrugerea unei națiuni. Noi din generațiile "născuți mai devreme "mai avem niște informații despre istoria poporului nostru, dar copiii noștri ce să creadă când lor le-a fost scoase din disciplina "istorie "și informațiile privind istoria recentă a poporului român, darmite istoria antică. Multumesc mult pentru informații, continuati așa.

    RăspundețiȘtergere
  17. DACA NE UITAM CINE A CONDUS ȚARA DIN '89 PANA ASTĂZI , LA CE AM PUTEA SA NE AȘTEPTĂM....
    "EI" NU AU NEVOIE DE ISTORIA ADEVĂRATĂ A GETO-DACILOR....

    RăspundețiȘtergere
  18. Multumesc Carmen, pentru adevaratele informatii, de istorie pura a poporului nostru!

    RăspundețiȘtergere
  19. Mulțumim pentru prețioasele informații! Nu am cuvinte pentru ceea ce se întâmplă împotriva acestui popor!

    RăspundețiȘtergere