Piramida, mai bine zis holograma unei piramide, este un FENOMEN UNIC în lume care se produce anual în primele zile ale lunii august, mai exact pe 6 august în masivul Ceahlău. Fenomenul nu apare oriunde ci la răsărit, unde stâncile formează niște umbre care, cu ajutorul norilor de ceață, formeaza imaginea 3D a unei piramide perfecte. Nu întâmplător muntele Ceahlău a intrat în mentalul colectiv ca “muntele sfânt al românilor”. Acest munte sacru al românilor încă mai păstrează tainele lui ZALMOXIS.
Din punct de vedere științific, piramida holografică este o intersectare a umbrelor muntelui în momentul în care își face apariția Soarele.
În prima decadă a lunii august, la răsăritul Soarelui, umbra vârfului piramidal Toaca, se suprapune cu umbra vârfului Piatra Ciobanului, și astfel se formează, timp de peste 80 de minute, o hologramă naturală, cu aspect de piramidă perfectă.
Un alt fenomen optic se produce în Ceahlău și este poate chiar MAI IMPORTANT decât ea, fenomen de durată mai scurtă, și anume ÎNAINTE de apariția piramidei hologramă, apare spre vest, pentru câteva minute, mirifica CALE A CERULUI.
Prin jocul de lumini și umbre din primele minute ale răsăritului, umbra vârfului se proiectează pe cer, pierzându-se în adâncimile acestuia, astfel încât pare că între cer și pământ s-a deschis un imens și nesfârșit drum întunecat, mărginit în stânga de un parapet luminos. Este sigur că această sublimă CALE CELESTĂ a fost observată de oamenii muntelui, în special de SACERDOȚI, din cele mai vechi timpuri.
Dimitrie Cantemir, celebrul domnitor-cărturar și inițiat, amintește în lucrarea sa “Descrierea Moldovei” despre CALEA SACRĂ, care urma drumul Bâcului, până la Chișințu iar de acolo mai departe, spre est. Acest drum interesant este marcat de megaliți și chiar de mici piramide orientate pe aceeași direcție.
Prin unicitate și măreție, fenomenul constituie, fără îndoială, din cele mai vechi timpuri, o autentică hierofanie (termen prin care se înțelege că ceva sacru ni se arată, mister) și, după opinia noastră, constituie principalul motiv pentru desfășurarea, în timpul apariției sale, în prima decadă a lunii august, a SĂRBĂTORII MUNTELUI, o sărbătoare uraniană, cu o vechime posibilă mai mare de 5.000 de ani, peste care S-A SUPRAPUS o sărbătoare creștină.
De fapt foarte, foarte rar se distinge și A TREIA LATURĂ și mai mult in septembrie-octombrie. În majoritatea cazurilor, se vede doar o umbră bidimensională.
Intensitatea maxima NU este pe 6 august ci în toată perioada 21 iunie 22 septembrie (între solstiţiu și echinocţiu).
Cei care cunosc foarte bine zona știu că în Ceahlau se pot vedea distinct trei asemenea fenomene optice în trei locaţii diferite. Una pe răsărit și două pe apus.
Cert este ca fenomenul este vizibil TOT TIMPUL ANULUI, neavând NICIO LEGATURĂ cu 6 august și cu SĂRBĂTOAREA RELIGIOASĂ aferentă. Mai degrabă se poate asocia cu ZIUA MUNTELUI CEAHLĂU care se sărbătorește în prima Duminică din august.
Ziua Muntelui este o SĂRBĂTOARE URANIANĂ UNICĂ ÎN LUME cu o vechime de peste 5.000 de ani ÎNAINTEA CREȘTINITĂŢII.
Surse informaționale: File de lumină, RP
Autor: Carmen Pankau
FOARTE INTERESANT, DE HOLOGRAMA PIRAMIDEI ȘTIAM DEMULT .... DAR MAI SUNT ȘI NOUTĂȚI! WEEK - AND MINUNAT!
RăspundețiȘtergereFoarte interesant!Mulțumesc!
RăspundețiȘtergere10,credeam ca putini mai știu de Calea Cerului,solstițiu….
RăspundețiȘtergere